Moskva: Vašington odbio „duel“ Putina i Bajdena

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Američka strana nije podržala predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o održavanju javne diskusije sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom kako bi se razmotrili bilateralni problemi, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
„Na žalost, konstatujemo da američka strana nije podržala predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o održavanju razgovora sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom 19. ili 22. marta u formi video konferencije u otvorenom režimu radi diskusije o nagomilanim bilateralnim problemima, kao i strateškoj stabilnosti“, navodi se u spoljnopolitičkom resoru.

MIP Rusije je naglasio da je propuštena još jedna šansa za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka u kojem su se našli rusko-američki odnosi krivicom SAD.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je na skandalozno pitanje novinara da li smatra ruskog predsednika ubicom, odgovorio potvrdno. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

Bajdenove izjave komentarisao i predsednik Putin, a kako mu je odgovorio pogledajte u video-prilogu:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala