Mauricijus – 55. zemlja koja je odobrila vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPremijer Saksonije-Anhalt: Spreman sam da se vakcinišem „Sputnjikom Ve“ u svakom trenutku
Premijer Saksonije-Anhalt: Spreman sam da se vakcinišem „Sputnjikom Ve“ u svakom trenutku - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) registrovana je na Mauricijusu, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).
„RFPI objavljuje da je Ministarstvo zdravlja Mauricijusa registrovalo rusku vakcinu protiv virusa korona i tako je postala 55. država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Registracija leka je izvršena u okviru procedure za hitnu upotrebu (emergency use authorization EUA). Ruska vakcina je odobrena u zemljama sa ukupnom populacijom od preko 1,4 milijarde ljudi“, navodi se u saopštenju Fonda.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala