Glumica Danijela Štajnfeld potvrdila: Silovao me je kolega Branislav Lečić

© Foto : screenshot/Insajder VideoGlumica Danijela Štajnfeld
Glumica Danijela Štajnfeld  - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Glumica Danijela Štajnfeld potvrdila je u danas objavljenom intervjuu navode medija da je osoba koja ju je silovala njen kolega Branislav Lečić i dodala da je htela da izbegne da otkrije njegovo ime, ali da je „prelilo kap“ kada je, kako je navela, nakon slučaja Mike Aleksića, Lečić pozvao učenike škole Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu

„Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje“, rekla je Štajnfeldova u intervjuu za Insajder, koji je snimljen u nedelju.

Štajnfeldova je, opisujući prvi put događaj koji se, kako je navela, odigrao u maju 2012. godine, rekla da je ranije bila uverena da joj javnost neće verovati u situaciji kada je njena reč protiv Lečićeve.

„Ja sam govorila ’ne‘ neprestano, dok god sam mogla“, rekla je glumica, koja je u petak doputovala u Beograd iz Njujorka kako bi dala izjavu tužilaštvu ovom povodom.

Ona je dodala da je Lečić, nakon što je više devojaka optužilo Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, „smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina“.

„U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti“, rekla je Štajnfeld.

Ona je rekla i da se dve godine lečila od posttraumatskog stresnog poremećaja, a objasnila je i zašto se srela sa Lečićem nekoliko godina nakon ovog događaja, tačnije 2016.

„Da osvestim javnost koja je logika i razmišljanje naših silovatelja. To nisu monstrumi, stranci, nego su to ljudi koje mi poštujemo. Ja sam htela da se suočim sa svojim silovateljem na način na koji sam ja umela i mogla“, navela je Štajnfeldova.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala