Glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje

© SputnikBranislav Lečić
Branislav Lečić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Glumica Danijela Štajnfeld izjavila je u beogradskom Višem tužilaštvu da je glumac, političar i bivši ministar Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi, preneli su beogradski mediji.

Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

„U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela inicijala B. L. Dalje provere su u toku i radi se na prikupljanju dokaza“, dodaju iz Višeg tužilaštva.

Kako su nezvanično objavili beoogradski mediji, Štajnfeld je otkrila da je misteriozni silovatelj, čiji je identitet uporno skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

U ranijem iskazu datom pred tužiocem, glumica nije iznela bilo kakav detalj koji bi ukazao na potencijalnog počinioca. Ona je tada rekla da je reč o „veoma moćnom čoveku” koji se neprekidno pojavljuje u javnosti.

Podsetimo, Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku.

Branislav Lečić je rekao da ne zna ništa o tome.

„Moram da dobijem zvaničnu informaciju, imaću posle toga komentar“, rekao je Branislav Lečić.

On kaže da su radili jedan projekat zajedno, ali da je ovo ozbiljna optužba i da ne može ovako površno da je komentariše.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala