„Dođavola i karantin!“: Kome Lavrov šalje poruku neobičnom maskom

Sergej Šojgu sa maskom
Sergej Šojgu sa maskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji se nalazi u zvaničnoj poseti Kini skrenuo je pažnju neobičnom maskom. Zapravo, natpisom na njoj: „Dođavola karantin!“.
Ministar zemlje koja, očigledno, bolje kontroliše širenje virusa korona šalje pozdrav onima koji su podučavali Rusiju: Bolje primite rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i ne stradajte od svoje policije koja ne štedi na vama pendreke i suzavce.

​Dok je svet zahvatio novi talas virusa korona, praćen zaključavanjima i masovnim protestima, u Rusiji se beleže minimalni pokazatelji od septembra prošle godine. Na primer, danas je zabeleženo oko 9.000 novih slučajeva infekcije, dok je preminula 361 osoba. 

Pored toga, u Rusiji su na snazi minimalna ograničenja: maske u zatvorenom prostoru, distanca...

Dobrim rezultatima Rusije u borbi protiv virusa korona, možda je doprinelo i to što je prva počela da vrši masovnu vakcinaciju. I to ne samo sa jednom vakcinom. Trenutno su tri registrovane i građani mogu sami da biraju koju iz njih će da prime. I to nije sve, brojni naučni instituti u Rusiji nastavljaju sa istraživanjima i pravljenjima novih preparata protiv virusa korona.

© Sputnik / Vladimir PesnyaTri ruske vakcine
„Dođavola i karantin!“: Kome Lavrov šalje poruku neobičnom maskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Tri ruske vakcine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala