Bajdenov savetnik: Očekuju nas teška vremena u odnosima sa Rusijom

CC0 / Pixabay / SAD Rusija zastavice
SAD Rusija zastavice - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Očekuju nas teška vremena u odnosima sa Rusijom, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.
„Smatramo da nam predstoje teška vremena u odnosima sa Rusijom jer postoje broje pitanja u kojima se naši stavovi duboko razlikuju, kao i niz akcija na koje moramo odlučno da odgovorimo“, rekao je on u intervjuu za televiziju Em-Es-En-Bi-Si.

Međutim, kako je rekao, Sjedinjene Američke Države smatraju da, uprkos postojećim nesuglasicama, mogu da sarađuju sa Rusijom u ključnim pitanjima bilateralne agende, uključujući nuklearne.

S tim u vezi, on je podsetio da su SAD u okviru nuklearne agende pre nekoliko nedelja produžile Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na pet godina.

Prema rečima Salivana, budući odnosi Moskve i Vašingtona „neće biti jednostavni“.

„Naši odnosi će biti ispunjeni ozbiljnim izazovima. Oni zahtevaju od Amerike da štiti svoje interese“, dodao je savetnik američkog lidera.

Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da, uprkos neprihvatljivosti izjava američkog predsednika na račun ruskog lidera Vladimira Putina, Rusija neće još više pogoršavati odnose koji su ionako u ćorsokaku.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je na skandalozno pitanje novinara da li smatra ruskog predsednika ubicom, odgovorio potvrdno. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

Bajdenove izjave komentarisao i predsednik Putin, a kako mu je odgovorio pogledajte u video-prilogu:

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala