ATP „polovnom zvezdom“ pokušava da zameni velikane

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Nakon što su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer odustali od turnira u Majamiju, organizatori takmičenja na Floridi uručili su vajld kard nekadašnjem prvom teniseru sveta Endiju Mariju.

Britanac koji zbog povreda i operacija godinama ne uspeva da se vrati na najviši nivo, prihvatio je poziv za učešće u Majamiju kako bi napokon potvrdio svoj povratak tenisu.

Mari je imao težak početak godine, najprve je morao da se povuče sa Australijan opena zbog pozitivnog testa na virus korona, zatim se pojavio u Roterdamu gde je izgubio već u drugom kolu.

Konačno, povukao se sa turnira u Dubaiju zbog rođenja svog četvrtog deteta.

Organizatori turnira u Majamiju, kao i kompletno rukovodstvo ATP, suočeni sa otkazima brojnih velikih zvezda, dodelili su posebnu pozivnicu Mariju, kako bi na neki način uspeli da skrenu pažnju ljubitelja tenisa. 

„Uzbudljivo je videti Endija Marija ponovo u Majamiju“, rekao je direktor turnira Džejms Blejk dodajući da kao se tokom svoje karijere borio sa povredama, razume i poštuje sav trud koji Škot ulaže kako bi se vratio takmičenjima.

Mari je pozivnicu prihvatio sa zadovoljstvom, pošto regularnim putem ne bi uspeo da se nađe na tako jakom turniru. 

„To je grad koji volim. Mnogo vremena sam proveo ovde u poslednjih 15 godina. Ovde se osećam komforno“, rekao je Mari povodom prihvatanja vajld karda.

Škot se godinama suočavao sa velikim zdravstvenim problemima, čak mu je odstranjen i deo kuka, te zamenjen implantom, što mu dodatno ugrožava zdravlje, ali on i dalje želi da se takmiči. 

„Tokom sledećih meseci naročito želim da igram mečeve protiv najboljih tenisera, da radim na svojoj igri i popnem se na rang listi. Želim da se vratim sportu koji volim“, izjavio je svetski broj 118.

U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru

Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal

Medvedev uradio što niko nije 16 godina i poslao pravoslavlje na vrh sveta

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala