Zverev bez izgubljenog seta do titule u Akapulku /video/

© AP Photo / Rebecca BlackwellAleksander Zverev po osvajanju titule u Akapulku
Aleksander Zverev po osvajanju titule u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev, nemački teniser ruskog porekla, osvojio je titulu u Akapulku nakon pobede nad Stefanosom Cicipasom od 2-0 u setovima.

Zverev je Cicipasa savladao rezultatom 6:4, 7:6, posle dva časa i 19 minuta tenisa.

Nemac ruskog porekla osvojio je 14. titulu u karijeri, prvu ove godine, te se približio Rodžeru Federeru na šestom mestu ATP rang liste.

Petoplasirani Cicipas će još morati da sačeka na šestu titulu u karijeri, pošto je poražen u osmom finalu koju je ikada igrao u singlu.

„Mislim da je ovo bila veoma pozitivna nedelja za mene. Sjajno je biti u mogućnosti da igram na ovako visokom nivou. Ponovo sam bio jako blizu te titule, ali nije mi bilo suđeno... a igrao sam dobro“, rekao je Cicipas.

Zverev je turnir u Meksiku osvojio bez izgubljenog seta, a pre Cicipasa pobedio je Karlosa Alkarasa, Lasla Đerea, Kaspera Ruda (predaja) i Dominika Kepfera.

​Dvadesetdvogodišnji Grk je bolje počeo veliko finale pošto je rano napravio brejk, osvojio 12 od uvodnih 14 poena i poveo sa 3-0.

Pri vođstvu od 4:1 imao je ogromnu šansu da dokrajči protivnika u prvom setu, ali nije iskoristio nijednu od tri brejk lopte.

​To ga je, ispostavilo se, potpuno poremetilo, pa je Zverev napravio veliku seriju, osvojio sve gemove do kraja seta i uz dva uzastopna brejka došao na korak od titule.

Serija Nemca se završila na pet gemova u nizu, ali Cicipas više nije imao momentum kao što je to bio slučaj samo pola sata ranije.

Saša je propustio dve brejk lopte u trećem gemu drugog seta, ali istu grešku nije ponovio u devetom. Napravio je brejk, servirao za pobedu i čak i došao do meč lopte, ali, onda – ribrejk.

​Do taj-brejka bilo je veoma burno, pošto je Cicipas propustio jednu, a Zverev čak šest brejk lopti.

Propuštene prilike dvadesettrogodišnjem Nemcu ruskog porekla nisu došle glave, pa je rutinski priveo meč kraju u nezvanično trinaestom gemu seta i došao do pobede.

„Na početku sam igrao baš loše. Morao sam da se izborim za to da uopšte uđem na meč i to sam dobro uradio, pa sam osvojio prvi set. U drugom setu sam morao da koristim svoje šanse, jer ovakvi igrači vam u glavnom ne daju toliko prilika. Mislim da sam u taj-brejku odigrao fantastično, sa time sam zadovoljan“, rekao je Zverev.

Đoković odustao od Majamija!

„Najteža faza bolesti je pitati se zašto je sudbina odabrala baš nas“

Strašni Aslan Karacev – ruska senzacija osvojila prvu ATP titulu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala