„Neskrivena pretnja BiH“: Izetbegović o saopštenju Ambasade Rusije u Sarajevu

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da nedavno saopštenje Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu o približavanju Bosne i Hercegovine NATO-u predstavlja neskrivenu pretnju BiH.

„Izjava ruskog ambasadora nas je sve začudila, to je direktno mešanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, to je jedna čak skoro neskrivena pretnja Bosni i Hercegovini. Naređuje joj se šta sme, a šta ne sme da radi“, rekao je Izetbegović, a preneo portal „Kliks“.

Izetbegović smatra da je ta izjava izazvana „nervozom nakon izjave predsednika SAD i da je u njoj bilo i emocije“.

„BiH će sasvim sigurno nastaviti putem koji je trasirala kroz strategije, kroz Zakon o odbrani, kroz odluke Predsedništva BiH bez obzira na mišljenje Rusije“, poručio je Izetbegović.

Podsetimo, Ambasada Rusije u BiH je pre tri dana saopštila da će „u slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO reagovati na taj neprijateljski korak“.

„Pristupanje NATO-u će prinuditi Sarajevo da zauzme stranu u vojno-političkoj konfrontaciji čiju filozofiju Amerikanci, a usled njih i NATO, nameću Evropi, i Rusija će u slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO reagovati na taj neprijateljski korak“, naveli su u ambasadi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala