Knjiga spala na jedno slovo: „Vučica“ brani čast fudbalske „Čizme“

© AP Photo / Andrew MedichiniFudbaleri Rome, Lorenco Pelegrini i Edin Džeko
Fudbaleri Rome, Lorenco Pelegrini i Edin Džeko - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Roma je jedini preostali predstavnik italijanskih klubova u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Nakon debakla Italijana na evropskoj sceni, samo će „Vučica“ braniti čast fudbalske „Čizme“ u nastavku takmičenja.

U osmini finala najprestižnijih evropskih takmičenja, od slavnih italijanskih klubova samo se Roma prošetala do narednog kola.

„Vučica“ je u Kijevu rutinski savladala Šahtjor sa 2:1, golovima Borhe Majorala u drugom poluvremenu. Jedini gol za Šahtjor dao je Žunior Moraeš u 59. minutu, a Roma je prošla u sledeću rundu ukupnim trijumfom od 5:1.

Raspad italijanskog fudbala na evrosceni najviše je zasenila neočekivana eliminacija Juventusa u osmini finala Lige šampiona od autsajdera Porta

Izabranici Andree Pirla uspeli su u revanš meču u Torinu da pobede portugalski tim posle produžetka 3:2, ali kako su u prvom meču izgubili sa 2:1, zbog dva gola kod kuće nisu uspeli da se plasiraju među osam najboljih ekipa Evrope.

Kaznena ekspedicija Stefana Piolea već su u šesnaestini finala Lige Evrope nadigrana je od strane fudbalera Crvene Zvezde kada je na staklenim nogama zakazala dvomeč Mančester junajtedu, ali Milanu su u osmini finala presudili „Crveni đavoli“ uprkos pomoći koju je pokušao da pruži Zlatan Ibrahimović ulaskom na revanš meč u 65. minutu.

Lacio je u decembru ispao iz Lige šampiona još u grupnoj fazi, dok je Napoli završio turneju u Ligi Evrope porazom od Granade u šesnaestini finala.

Tim iz Bergama kao pravo osveženje italijanskog i svetskog fudbala, stao je u prethodnoj fazi Lige šampiona porazom od Real Madrida, a Lacio je poklekao pred aktuelnim šampionom Evrope Bajernom.

Romi će u borbi za svoju prvu titulu u Ligi Evrope konkurenti na današnjem žrebu za četvrtfinale biti ekipe Ajaksa, Arsenala, Dinama iz Zagreba, Granade, Mančester junajteda, Slavije i Viljareala.

Tadić poveo Ajaks u naredno kolo Lige Evrope, Milanu protiv Junajteda nije pomogao ni Zlatan

Hrvati šokirali Murinja! /video/

Sergej i Lacio nemoćni protiv šampiona Evrope, Čelsi eliminisao Atletiko!

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala