Brutalna partija Jokića u tesnom porazu Denvera /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Nju Orleans Pelikansa 113:108, u utakmici u kojoj je Nikola Jokić ponovo bio najbolji igrač na terenu, s tim što ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobedu.

Nagetsi u završnici nisu mogli ništa da odbrane, za to velike zasluge idu i arbitrima koji su donosile diskutabilne odluke, što govori i odnos šutnutih slobodnih bacanja – Pelikansi 30, a Nagetsi 10.

Nikola Jokić ostvario je novi tripl-dabl, utakmicu je završio sa 27 poena, 10 skokova i 11 asistencija, ali je na 25 sekundi do kraja promašio trojku kojom bi približio ekipu na -1.

Nju Orleans je uspeo nekako da se odbrani, privede utakmicu kraju i dođe do 18. pobede u sezoni. Na drugoj strani Denver je pretrpeo 16. poraz, pa sada ima skor 26/16.

Utakmica nije dobro krenula za Denver pošto je Jokić posle samo osam minuta igre zaradio dve lične greške.

To je značilo da će srpski košarkaš presediti ostatak prve četvrtine, ali i veći deo druge kako kojim slučajem ne bi dobio i treću ličnu.

Franšiza iz Kolorada, bez srpskog košarkaša, igrala je dobro, te je posle prve četvrtine imala prednost od osam poena, 30:22.

Ipak, u drugoj deonici desio se neočekivani pad koncentracije, Pelikansi su to iskoristili i preuzeli kontrolu nad rezultatom. Izabranici Stena Van Gandija imali su +7 na poluvremenu, a Jokić je bio na svega četiri poena.

Očekivalo se da će Jokić preuzeti stvari u svoje ruke u trećoj četvrtini, i to se upravo dogodilo. Srpski košarkaš je briljirao u reketu, Pelsi nisu imali rešenje, te je u ovom periodu postigao čak 14 poena.

Jokić je uz to imao osam skokova i osam asistencija, čime je išao ka novom tripl-dablu u sezoni.

Tokom četvrte deonice ekipe su se smenjivale u vođstvu, navijači su gledali odličnu utakmicu, pa je usledila dramatična završnica.

Brendon Ingram i Zajon Vilijams igrali su važnu ulogu u finišu, a pomogli su im i arbitri. Pogotovo Ingramu koji je jedno slobodno bacanje šutirao tri puta. Razlog? Navodno prestup Denverovih igrača.

Na sve to nadovezalo se promašeno slobodno bacanje Pol Milsepa, promašena trojka Nikole Jokića, te je poraz Denvera bio neizbežan.

Zvezda se prvi put ove godine udavila u iznenađujuće „vrućoj Morači“

Deco, učite od Demijana Lilarda /video/

Smailagić napravio pet faulova za osam minuta, Bjelica se upisao posle dve nule /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala