Sve se namešta da Jokić ispiše istoriju srpske košarke u Americi

© AP Photo / Marcio Jose SanchezLebron Džejms u bolovima zbog povrede zglova
Lebron Džejms u bolovima zbog povrede zglova - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Los Anđeles Lejkerse 99:94, međutim, utakmica je ostala u senci povrede najboljeg košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa – ujedno i glavnog konkurenta Nikole Jokića za MVP nagradu.

Bogdan Bogdanović odigrao je solidan meč u pobedničkom timu, imao je deset poena, tri asistencije, ukradenu loptu i blokadu za 29 minuta na terenu, ali posle utakmice svi pričaju samo o povredi Džejmsa.

Košarkaš El-Ej Lejkersa nezgodno je izvrnuo zglob, vratio se na teren, pogodio trojku, posle toga je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao u igru.

Na usporenom snimku zglob Džejmsa uopšte nije izgledao dobro, a skeneri odrađeni posle utakmice pokazali su da povreda nije najteže prirode, ali da će popularni Kralj morati da odsustvuje sa terena barem četiri nedelje.

Nije isključena mogućnost da ni Lebron, koji ima 36 godina, zbog povrede i predostrožnosti ne odigra još mnogo utakmica sve do kraja regularnog dela sezone, pa je zbog toga pred Nikolom Jokićem velika prilika da bude MVP.

Nažalost, sudbina je htela tako da mu se najveći konkurenti povrede – prvo Džoel Embid, a sada i Lebron Džejms.

Prethodnih meseci slušali smo kako je Embid prvi kandidat, posle toga većina je krenula da priča da je to Lebron Džejms jer se Kamerunac povredio, a tek onda je spominjano ime Nikole Jokića.

Očekivano, tako je bilo zbog odnosa pobeda i poraza Denver Nagetsa. Iako srpski igrač briljira od početka takmičarske godine, rezultati franšize iz Kolorada na startu nisu bili najbolji.

I to se promenilo jer je Denver pobedio na poslednjih osam od devet mečeva i veoma je blizu timova koji se nalaze u vrhu Zapada – Jute, Finiksa i Lejkersa.

Ukoliko Nagetsi nastave da rastu, a Jokić bude na nivou od početka takmičarske godine, nema sumnje da će biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača u NBA.

Postoji velika verovatnoća da analitičari, novinari i svi ostali koji kreiraju javno mnjenje u Americi krenu da izvlače nova imena i da ponovo u drugi plan stavljaju partije srpskog košarkaša, ali na kraju neće moći da pobegnu od realnosti.

Embid je povređen, Lebron je povređen, a ako Denver Nagetsi i Nikola Jokić nastave sa odličnim partijama, glasačima za MVP neće preostati ništa drugo nego da nagradu daju Nikoli Jokiću.

Ukoliko se to desi, Jokić će ispisati istoriju srpske košarke u NBA postavši prvi Srbin u istoriji koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svetu.

Nikola Jokić je preuzeo vrh i ne planira da se skloni /video/

„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

Avdija objasnio Amerikancima da linč nije jedina opcija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala