Strašni Aslan Karacev – ruska senzacija osvojila prvu ATP titulu!

© AP Photo / PAUL CROCKRuski teniser Aslan Karacev
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Aslan Karacev, 27-godišnji ruski teniser, osvojio je prvi ATP turnir u karijeri pobedivši u finalu Dubaija Lojda Džordža Harisa – 6:3, 6:2.

Aslan Karacev, za koga su Rubljov i Medvedev tvrdili da je njihovo „tajno oružje“ na ATP kupu koji je Rusija osvojila, nastavio je sa fenomenalnim partijama u 2021. godini, te je posle polufinala Australijan opena, prvi put osvojio turnir na najvećoj sceni.

Karacev je do Otvorenog prvenstva Australije bio anoniman, teniser koji je uglavnom nastupao na čelendžerima, ali na prvom Grend slemu sezone je „kliknuo“, rekao sebi da može da igra sa najboljima, i nekoliko nedelja kasnije došao je do prve ATP titule.

Aslan je na Australijan openu za deset dana osvojio više novca nego što je za čitavu karijeru, a osvajanjem Dubaija inkasirao je još 150.000 evra.

Pored novčane premije, ruski teniser od ponedeljka će biti 27. teniser sveta sa 1.888 bodova, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Karacev do ove godine nikada nije bio među 100 najboljih igrača planete, a od Australijan opena je krenuo neverovatan napredak i od ponedeljka 22. marta biće 27. na svetu.

Do titule u Dubaiji, turniru iz serije 500, došao je zahvaljujući pobedama nad Gerasimovom, Evansom, Sonegom, Sinerom, sunarodnikom Rubljovom i na kraju Harisom.

U velikiom finalu zaustavio je sjajnog Južnoafrikanca koji je takođe igrao dobar turnir pobedivši na putu do finala, između ostalog, Dominika Tima.

Karacev je prilično rutinski osvojio prvi set u kom je na vreme napravio brejk, a potom je do kraja bez problema održavao stečenu prednost u drugom gemu – 6:3

Već u drugom periodu igre viđena je veća borba, Karacev je ponovo uspeo da oduzme servis protivniku na startu seta, ali Haris se držao i u šestom gemu imao je šansu da vrati brejk.

Rus se izvukao, spasao brejk loptu i poveo sa 4:2. Tu je i bio kraj meča jer je već u narednom Karacev napravio dupli brejk, potom ga potvrdio i kraju slavio sa 6:3, 6:2.

Ruski spektakl u Emiratima – australijska senzacija igra za prvu ATP titulu!

Rus briljira – preokretom do prvog polufinala u seriji „500“

Fantastičan preokret Đerea, Karacev izveo potez turnira /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala