Ignjatovićeva za Sputnjik: Dolazim iz Srbije i zbog sistema se uspehu radujem više od drugih

© Foto : Ustupljeno SputnjikuNevena Ignjatović
Nevena Ignjatović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Srpska olimpijka, skijašica Nevena Ignjatović, govorila je za Sputnjik sport o svojim ciljevima pred poslednju trku sezone u Evropa kupu u disciplini superveleslalom, kojom bi ponovo mogla da obori rekord srpskog skijanja i popravi trenutni plasman. Njen moto je: „Radom i iskustvom korak po korak ka vrhu“.

Ignjatovićeva je izdanjima na dve trke u italijanskoj Val di Fasi obezbedila 14. mesto u generalnom plasmanu Evropa kupa u disciplini superveleslalom.

Ovaj rezultat do sada nije pošao za rukom nijednoj srpskoj skijašici.

Radom i iskustvom korak po korak ka vrhu

„Top 15 u Evropa kupu generalnog plasmana je jako dobar rezultat, ne samo na našem nivou, već i na međunarodnom nivou tog profesionalizma. Tako da sam ja zadovoljna. Slalom i veleslalom spadaju u tehničke discipline, a superveleslalom i spust su brze discipline, i moja najbolja je uvek bila alpska kombinacija, to je jedna vožnja spusta, jedna vožnja slaloma“, kaže Ignjatovićeva.

Upravo u ovoj disciplini Nevena je 26. januara 2018. zabeležila još jedan istorijski rezultat srpskog skijanja. Na trci alpske kombinacije Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu zauzela je visoko šesto mesto, dok je prošle sezone koja je prekinuta u martu zbog korona virusa zauzimala 18. mesto u ovoj disciplini.

Srpska skijašica je imala cilj da na poslednjoj trci sezone, 18. mart u austrijskom Salbah Hinterglemu, uđe u Top 10 u kategoriji superveleslaloma, ali je taj događaj otkazan zbog vremenskih neprilika.

Ipak, ona će nastupiti 20. marta, takođe u Austriji, na stazi Rajteralm. 

„Ja sam sada u nekim godinama koje u skijanju podrazumevaju da su takmičarke nekako najiskusnije i najzrelije. Ja zaista, kao skijašica koja dolazi iz Srbije, ne mogu da se poredim sa drugim devojkama, jer prosto naš sistem rada nije bio dovoljno kvalitetan, kao što je njihov. Zbog toga se ja svakom svom uspehu radujem mnogo više, i svaki uspeh mi još lepše pada. Tako da, zaista sam se probila u taj sam svetski vrh. Naravno da tu detalji presuđuju, i jeste psiha tu ključni trenutak“, svedoči sagovornica Sputnjik sporta i dodaje:

„Mi nemamo jedan koš, jednu salu, kad kažem koš ne omalovažavam košarku, već prosto uslovi su drugačiji, vremenski uslovi se menjaju, to su sve neki detalji na kojima moraš puno da radiš, svaki dan imaš pristup takmičenju kao da je sve isto, a nije. Tako da, uvek je tu svega, i očekivanja, i želje i volje, ali meni je uvek bio cilj da ne odustajem i vidim da tu još imam prostora. Sportski psiholog, puno rada na sebi, treninga, i iskustvom i rezultatima se penješ korak po korak ka vrhu“.

Zimske igre u Pekingu 2022. 

Naša najbolja skijašica i trostruka učesnica Zimskih olimpijskih igara sa ponosom je nosila srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Igara u Pjongčangu 2018.

Na pitanje da li ima informacije oko Igara koje su planirane za sledeću godinu u Pekingu, s obzirom na aktuelnu pandemijsku situaciju, Ignjatovićeva kaže da očekuje da se takmičenje održi bez problema:

„Mislim da bi trebalo sve to da bude u redu s obzirom da nam je ove sezone sve nekako funkcionisalo dosta normalno, naravno uz protokole koje sam pomenula. Mislim da će to sve biti u redu. Malo jeste interesantno na prvu loptu zato što će biti u Kini, s obzirom da je pandemija tamo počela, ali za sada nemam neke druge informacije i sve stoji onako kako je planirano, i jako se radujem tome, jer to će biti moje četvrto po redu učešće“, istakla je Ignjatovićeva za Sputnjik sport

„Voleo bih da mogu da odem u Srbiju, nisam video porodicu tri i po godine“

Jokić ga je nazvao „zverkom“, a srpski borac kaže: Nije bilo šanse da izgubim /video/

Čudesna Jovana Risović – 26 odbrana u velikoj pobedi protiv CSKA! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala