Nikola Jokić je preuzeo vrh i ne planira da se skloni /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, centar košarkaške reprezentacije Srbije, preuzeo je prvo mesto u trci za najkorisnijeg košarkaša NBA, preneo je zvaničan sajt lige.

Novinari zvaničnog portala najjače košarkaške lige na svetu na svakih nekoliko nedelja objavljuju listu kandidata za MVP-ija.

Nikola Jokić od starta sezone nalazi se među pet glavnih košarkaša za prestižnu nagradu, a 19. marta prvi put je preuzeo prvu poziciju.

Dugo vremena na vrhu smenjivali su se Lebron Džejms i Džoel Embid, a od petka na čelu nalazi se bivši košarkaš Mege.

„Protiv Šarlota je došao do desetog tripl-dabla u sezoni i pomogao je Denveru da dođe do sedme pobede u poslednjih osam utakmica. Jokić je bio uključen u deset od 37 asistencija koliko je imao Denver na tom meču, a ostvario je i 228. dabl-dabl u karijeri čime se izjednačio sa Dikembe Mutombom. Predvodi NBA ligu sa dabl-dablovima ostvarivši 37 takvih učinaka na 41 meču“, piše na zvaničnom sajtu NBA lige.

Nikola Jokić na Ol-star meču 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

Srpski košarkaš na prethodnom rangiranju nalazio se na drugom mestu, odmah iza Džoela Embida, a kako se centar Filadelfije povredio, preuzeo je vrh i sudeći po partiji protiv Čikago Bulsa ne planira da preda tron.

Jokić je u noći između petka i subote odigrao fenomenalnu utakmicu, jednu od najboljih ove takmičarske godine, čime je samo još jednom pokazao da je MVP dosadašnjeg dela.

„Po mom mišljenju Nikola je MVP“, rekao je Majk Meloun posle utakmice.

„Da, da, apsolutno. Prvi je u svim tim naprednim statističkim kategorijama, ne znam ni šta znače, ali je prvi u gotovo svakoj“, kazao je Džamal Marej na pitanje da li je Jokić najkorisniji igrač. 

Denver je trenutno petoplasirana ekipa Zapada sa skorom 25/16 i veoma je blizu vrha pošto drugoplasirani Sansi imaju samo tri pobede više.

Na kraju će se najviše gledati plasman ekipa, te je vrlo važno da Nagetsi nastave sa dobrim partijama i da do kraja ligaškog dela sezone dođu do, makar, trećeg mesta.

Otkako se Embid povredio, u NBA se već nedeljama jako lobira da bi Lebron Džejms trebalo da dobije petu titulu za najkorisnijeg košarkaša.

Džejms igra odličnu sezonu, Lejkersi su trenutno treća ekipa Zapada, a da pritom već duže vreme igraju bez Entonija Dejvisa, ali utisak je da sveukupno Jokić ima mnogo bolju godinu.

Centar iz Sombora ove sezone odigrao je svaki meč (41) i prosečno beleži 27 poena, 11,2 skokova i 8,6 asistencija, uz 1,6 ukradenih lopti po meču.

Vratimo se kratko na listu koja je objavljena na zvaničnom sajtu NBA, Jokiću u leđa gledaju drugoplasirani Demijan Lilard iz Portlanda, treće mesto pripada aktuelnom MVP-iju Janisu Adetokumbu, a tek na četvrtom je Lebron Džejms.

Top 10 u borbi za MVP:

  1. Nikola Jokić (Denver Nagets)
  2. Demijan Lilard (Portland Trejlblejzers)
  3. Janis Adetokumbo (Milvoki Baks)
  4. Lebron Džejms (LA Lejkers)
  5. Džoel Embid (Filadelfija 76ers)
  6. Džejms Harden (Bruklin Nets)
  7. Luka Dončić (Dalas Meveriks)
  8. Kavaj Lenard (LA Klipers)
  9. Stef Kari (Golden Stejt Voriors)
  10. Džimi Batler (Majami Hit)

Jokić i Marej kraljevi drame – srušili Čikago posle produžetka /video/

„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

Tripl-dabl Jokića za manje od pola sata! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala