Ruski spektakl u Emiratima – australijska senzacija igra za prvu ATP titulu!

© AP Photo / PAUL CROCKRuski teniser Aslan Karacev
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Aslan Karacev, ovogodišnji polufinalista Australijan opena, plasirao se u finale Dubaija pobedivši sunarodnika Andreja Rubljova.

Karacev, koji se probio na svetsku ATP scenu partijama u Melburnu, slavio je posle velike borbe i tri seta igre – 6:2, 4:6, 6:4.

Aslana u finalu očekuje duel sa Lojdom Herisom koji je takođe u dramatično meču pobedio Denisa Šapovalova7:6 (5), 4:6, 7:6 (6).

U duelu Karaceva i Rubljova viđen je odličan tenis, igrači su dali sve od sebe kako bi prošli u finale, a na kraju su nijanse bile na strani starijeg Rusa.

Aslan, 42. teniser sveta, prvi set rešio je u svoju korist bez mnogo problema (6:2) i svi su očekivali da će u drugom uslediti veća borba.

Rubljov je zaigrao mnogo bolje, ali u sedmom gemu morao je da spasi četiri brejk lopte. Uspeo je u toj nameri i nošen energijom tri gema kasnije napravio je brejk.

Mlađi ruski teniser iskoristio je prvu brejk loptu i posle sat i po vremena igre rezultat je bio 1-1 (6:2, 4:6) u setovima.

Pravu mušku borbu priredili su ruski teniseri, a Karacev je non-stop bio za nijansu bolji igrač na terenu. Brzo je došao do dva brejka prednosti, Rubljov je uspeo da vrati jedan, ali u desetom gemu Aslan je nekako uspeo da privede duel kraju.

Rubljov nije iskoristio dve brejk lopte, propustio je šansu da se potpuno vrati u meč i Karacev je na kraju posle dva sata i 14 minuta igre slavio.

Finale između Karaceva i Harisa igra se u subotu u 16 časova.

Đoković odustao od Majamija!

Andrej Rubljov je najveća žrtva „Federerovog sistema“

U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala