Ruski senator upozorava: Bajdenove reči mogu da izazovu novi Hladni rat

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da reči američkog predsednika Džoa Bajdena upućene Rusiji i ruskom predsedniku mogu da isprovociraju početak novog Hladnog rata.
„Opasnost od izbijanja novog Hladnog rata zaista postoji. Počeće ukoliko Bajden zaboravi na činjenicu da SAD nisu u stanju da pobede Rusiju. To je nešto što je Amerika dužna da prihvati“, rekao je Puškov tokom intervjua za televiziju „i24njuz“.

Puškov je takođe rekao i da bi SAD trebalo da se kreću u pravcu postizanja „uzajamnog razumevanja“, pre svega u globalnom smislu, iako ne treba zanemariti ni ova „uža“ pitanja poput nuklearne bezbednosti.

Prethodno je Puškov, komentarišući izjavu Bajdena rekao i da je američki predsednik namerno krenuo putem zaoštravanja u odnosu sa Rusijom i prešao na direktne lične uvrede bez presedana. Unapređenje odnosa sa Amerikom je u sadašnjim uslovima nemoguće, ocenio je on.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je na skandalozno pitanje novinara da li smatra ruskog predsednika ubicom, odgovorio potvrdno.

Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala