Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Rukometašice razočarale – Srbija bez Olimpijskih igara

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije porazom od Mađarske, 31:23, izgubila je šanse da se plasira na Olimpijske igre koje se održavaju ovog leta u Tokiju.

Našim rukometašicama bila je potrebna pobeda kako bi ostale u borbi za plasman na najveće sportsko planetarno takmičenje, ali nisu uspele u toj nameri i Mađarice su rezervisale vizu.

Srbija je u prvom kolu poražena od Rusije, u subotu je izgubila i od Mađarske, a protiv Kazahstana u nedelju će završiti kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izabranice Ljubomira Obradovića, baš kao i u meču sa „zbornajom komandom“, u prvom poluvremenu napravile su veliki broj grešaka, pre svega u napadu.

U trenucima kada je odbrana radila dobar posao, to nije bio slučaj sa ofanzivom, te je Mađarska, domaćin ovog turnira, vodila na poluvremenu 16:12.

Slabo je igrala naša selekcija u prvom periodu igre, a to je još slabije izgledalo u drugih 30 minuta. Prednost Mađarica je rasla, Srpkinje su bile bez samopouzdanja i sve je išlo ka pobedi domaćina.

To se na kraju i desilo, Srbija je razočarala u najvažnijem meču, meču za plasman na Olimpijske igre. Nisu izdržale i nećemo ih gledati u Tokiju.

Najefikasnija u poraženom timu bila je Marina Dmitrović sa šest golova, po tri su postigle Trifunovićeva i Krpež-Šlezak, a dva Pop-Lazić, Liščević i Kovačević.

Na drugoj strani briljirala je Začik sa sedam golova, Kovačič je postigao šest, a Lukaš četiri gola.

Poslednji meč naša reprezentacija odigraće u nedelju protiv Kazahstana u 17.30.

Rukometašice poražene od Rusije – za Olimpijske igre protiv Mađarske!

Konačna odluka: Bez navijača iz inostranstva na Igrama u Tokiju

Srpkinje nišane Tokio – u 180 minuta staju čitave karijere

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala