Krivokapić pregovora sa liderima parlamentarne većine, nagovestio rekonstrukciju Vlade

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić počeo je danas odvojene sastanke sa liderima parlamentarne većine o izlasku iz političke krize. Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kaže da je Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade.

Mandić je posle sastanka sa Krivokapićem kazao da će o tome biti više razgovora narednih dana.

Mandić je rekao da su konstatovali da postoji parlamentarna kriza.

„Sada su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje“, istakao je Mandić.

On je rekao da pošto se u tužilaštvu, a posebno u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) nalazi dvor koji služi predsedniku Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću i njegovoj porodici, neophodne su reforme, prenose „Vijesti“.

„Sastanak je bio dobar zato što smo otvoreno razgovarali. Narednih dana iniciraćemo sastanak sa predsednicima parlamentarnih stranaka kako bi definisali način izlaska iz parlamentarne krize“, kazao je Mandić.

Prethodno je Krivokapić razgovarao sa predsednikom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem, koji je nakon sastanka izjavio da Demokratski front ostaje pri tome da bude sprovedena reforma tužilaštva i da kroz tužilačke zakone bude nastavljena borba protiv kriminala i korupcije.

Tokom dana premijer će razgovarati sa predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem.

Sastanci će se nastaviti sutra kada će Krivokapić razgovarati sa predsednikom Demokrata Aleksom Bečićem, liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem i predsednikom Pokreta za promene Nebojšom Medojevićem, koji je ranije danas izjavio da nije primio poziv.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala