Konačno – Partizan pobedio u ABA ligi posle 75 dana!

© Foto : Foto: ABA liga/KK Partizan NISOgnjen Jaramaz u dresu Partizana
Ognjen Jaramaz u dresu Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedili su Mornar u 22. kolu ABA lige, čime su prekinuli niz od šest poraza zaredom u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Najtrofejniji srpski košarkaški klub poslednji put slavio je u ABA ligi davnog trećeg januara protiv Splita. Od tada su se nizali porazi od Budućnosti, Cedevite, Igokee, Zadra, Cibone i Crvene zvezde, i tek na utakmici protiv Mornara prekinuta je ova košmarna serija.

Crno-beli konačno su odigrali dobar meč, bez mnogo oscilacija vodivši tokom većeg dela. Otpor protivnika krenuli su da lome u trećoj četvrtini i u istom ritmu nastavili su u četvrtoj.

Početkom poslednjeg perioda prednost je iznosila +14, 70:56, i do kraja meča izabranici Aleksandra Matovića uspeli su da održe prednost i konačno slave.

Partizanu ova pobeda znači dosta na samopouzdanju, ali, verovali ili ne, i u borbi za opstanak jer 13. Borac, koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za ostanak u ABA ligi, ima samo tri pobede manje, ali i meč manje od crno-belih.

Sa druge strane, ekipa iz Bara nije smela da dopusti ovaj poraz jer sada ima skor 17/5 i timovi popu Zvezde, Cedevite, Igokee i Budućnosti imaju bolji odnos pobeda i poraza.

Do kraja ABA lige ostalo je još četiri kola, te nas očekuje veoma zanimljiva borba za prva četiri mesta koja vode u plej-of.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rašon Tomas sa 18 poena, Pejdž je postigao 14, Perkins 12, a Pejdž 11. Mornar je predvodio Smit sa 15 i Hamilton sa 11 poena.

Na startu meča gledali smo egal duel, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a crno-beli su na petominutnu pauzu otišli sa dva poena prednosti, 18:16.

Gosti iz Bara bolje su otvorili drugu četvrtinu, poveli sa +6, 26:32, ali Partizan je uspeo na vreme da se sabere, napravi seriju 11:0 i ponovo preuzme kontrolu nad utakmicom. Na poluvremenu rezultat je bio 42:36.

U trećoj deonici ekipa Ace Matovića održavala je prednost, nije dozvolila Mornaru da se razigra, te je sa dobrom energijom otvorila i poslednji period.

Prednost je samo rasla, a na pet minuta do kraja bilo je jasno da će Partizan konačno pobediti jer je imao dvocifrenu prednost. Na kraju, crno-beli slavili su 83:75.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srpkinja košarkom osvaja Ameriku /video/

Milica Dabović u NBA stilu dominira u Republici Srpskoj /foto/

Sjajni Lojd presudio Panatinaikosu – Zvezda slavila u Atini!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala