Italijanski tužilac traži da Salviniju sude zbog migranata

© REUTERS / Antonio ParrinelloMigranti
Migranti - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Italijanski tužilac zvanično je danas zatražio da se lideru desničarske Lige Mateu Salviniju sudi za otmicu zbog njegove odluke da spreči ulazak više od 100 migranata u zemlju 2019. godine.

Salvinijeva odluka, doneta dok je bio ministar unutrašnjih poslova, ostavila je migrante na cedilu na moru sve dok tužioci nisu naredili zaplenu broda i evakuaciju ljudi na brodu, podseća Rojters, prenosi Tanjug.

Salvini je danas branio svoj postupak i rekao da ga ne brine molba tužioca koja je deo dugotrajnog pravnog postupka - italijanski Senat je prošle godine ovlastio sud za sprovođenje istrage o otmici.

„Ponosan sam što sam radio na zaštiti svoje zemlje, poštujući zakon, budio Evropu i spasavao živote. Ako bi mi ovo moglo stvoriti probleme i patnju, rado ću to prihvatiti“, napisao je Salvini na Fejsbuku.

Tokom 14 meseci koliko je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, Salvini je sprečio nekoliko čamaca da pristanu u Italiji, pokušavajući da zaustavi migrantske tokove. Redovno je optuživao dobrotvorne organizacije za spasavanje migranata da efikasno podstiču šverc ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala