Auto-kolone širom Crne Gore, napadnut i povređen novinar u Bijelom Polju /video/

© Foto : Youtube/Portal Antena M/PrintscreenAuto-kolona na Cetinju
Auto-kolona na Cetinju - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
U više crnogorskih gradova večeras su održane auto-kolone, nakon što su građani na društvenim mrežama pozvani da se okupe na taj način, kako je navedeno, „u znak otpora fašizmu i zdravstvenom genocidu“. Na skupu u Bijelom Polju napadnut je i povređen novinar Sead Sadiković.

Učesnici auto-kolona nosili su crnogorska državna obeležja, a auto-kolone su prošle ulicama Podgorice, Nikšića, Cetinja, objavila je RTCG, prenosi Tanjug.

„Vijesti“ navode da je grupa građana sa državnim obeležjima i uz par zapaljenih baklji, oko 18 časova krenula u auto-kolonu ulicama Podgorice.

Kroz Cetinje je prošla auto-kolona, u kojoj je učestvovalo više od 50 automobila, u pratnji policije, dodaje RTCG.

Tokom skupa u Bijelom Polju povređen je novinar Televizije Vijesti Sead Sadiković. On je rekao da ima lakše povrede glave.

„Vijesti“ navode, pozivajući se na nezvanične informacije iz Uprave policije, da su privedena dva napadača, a da se za ostalima traga.

​Reagovao je i potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, koji je na Tviteru napisao da „najoštrije osuđuje prvo verbalni, a onda i fizički napad na poznatog novinara Seada Sadikovića“.

„Policija je identifikovala i privela dva lica, a sa događajem je upoznat i tužilac. Pozivam građane na mir, suzdržanost i solidarnost koji su kao nikad potrebni Crnoj Gori“, naveo je Abazović na Tviteru.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala