Ulaganja u aerodrom „Ponikve“: Pista duga tri kilometra biće potpuno obnovljena

CC BY-SA 4.0 / Boja02 (cropped photo) / Aerodrom Ponikve
Aerodrom Ponikve  - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Vlada Srbije opredeliće u ovoj godini još 300 miliona dinara aerodrom Ponikve kod Užica. Novac će biti iskorišćen za sanaciju preostalog dela piste, kako bi cela pista u dužini od 3.087 metara bila stavljena u funkciju i na izgradnju nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

„Slede velika ulaganja u aerodrom Ponikve. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini opredeljena su značajna novčana sredstva za razvoj aerodroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala“, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, objavila je RINA.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma zadovoljna sastankom i konkretnom podrškom od strane Vlade Srbije i resornog ministarstva, prenosi B92.

„Grad Užice učiniće sve što je neophodno, a projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediće neophodnu projektno tehničku dokumentaciju. Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe“, istakla je Raković Radivojević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala