Princeza je u drugom zamku: Otvoren zabavni park zasnovan na čuvenoj igri „Super Mario“

Pratite nas
U najvećem zabavnom parku u Japanu otvorila se tematska oblast za ljubitelje legendarne igre „Super Mario“. Jedinstveni svet igrice koju je kompanija „Nintendo“ kreirala ‘80-ih godina, pravi je raj za obožavatelje Marija.

Već na ulazu u „Kraljevstvo Pečuraka“ goste dočekuju pirane, perforirani blokovi sa novčićima i planina Binpol sa zastavom.

„Želim da ljudi iz celog sveta dođu ovde nakon što se pandemija završi“, rekao je kreator igre Šijageru Mijamoto na ceremoniji otvaranja.

Prema menadžeru za marketinške komunikacije Ajumu Jamamotu, gosti će naučiti šta znači biti Mario. Upoznaće ne samo pirane, već i glavnog negativca univerzuma, Buzera.

„Igram Marija od detinjstva i nisam očekivao da ću moći da uđem u ovaj svet. Osećam se uzbuđeno“, podelio je svoje utiske 19-godišnji student iz Osake.

 

 

© REUTERS / Irene WangGlavni lik igrice je vodoinstalater Mario, koji lomi cigle, dobija nagrade, udara u blokove sa znakom pitanja, sakuplja novčiće, napada neprijatelje skačući i bacajući vatrene kugle.
Glavni lik igrice je vodoinstalater Mario, koji lomi cigle, dobija nagrade, udara u blokove sa znakom pitanja, sakuplja novčiće, napada neprijatelje skačući i bacajući vatrene kugle. - Sputnik Srbija
1/12
Glavni lik igrice je vodoinstalater Mario, koji lomi cigle, dobija nagrade, udara u blokove sa znakom pitanja, sakuplja novčiće, napada neprijatelje skačući i bacajući vatrene kugle.
© REUTERS / Irene WangMario je niski vodoinstalater sa brkovima koji živi u Kraljevstvu Pečuraka, čiji je zadatak uglavnom spasavanje Princeze Breskvice od zlog Buzera. Mario ima brata blizanca, Luiđija, koji živi u njegovoj senci.
Mario je niski vodoinstalater sa brkovima koji živi u Kraljevstvu Pečuraka, čiji je zadatak uglavnom spasavanje Princeze Breskvice od zlog Buzera. Mario ima brata blizanca, Luiđija, koji živi u njegovoj senci. - Sputnik Srbija
2/12
Mario je niski vodoinstalater sa brkovima koji živi u Kraljevstvu Pečuraka, čiji je zadatak uglavnom spasavanje Princeze Breskvice od zlog Buzera. Mario ima brata blizanca, Luiđija, koji živi u njegovoj senci.
© AFP 2023 / Philip FongSa preko 500 miliona prodatih igara širom sveta, Mario franšiza spada u najprodavaniju franšizu video-igara na celom svetu.
Sa preko 500 miliona prodatih igara širom sveta, Mario franšiza spada u najprodavaniju franšizu video-igara na celom svetu. - Sputnik Srbija
3/12
Sa preko 500 miliona prodatih igara širom sveta, Mario franšiza spada u najprodavaniju franšizu video-igara na celom svetu.
© REUTERS / Irene WangZbog grafičkih ograničenja arkadnog hardvera u to vreme, Mijamoto je lika dizajnirao sa plavim kombinezonom i crvenom košuljom. Dodata je crvena kapa da bi Mijamoto izbegao crtanje frizure, čela i obrva, kao i da zaobiđe pitanje animiranja kose dok Mario skače.
Zbog grafičkih ograničenja arkadnog hardvera u to vreme, Mijamoto je lika dizajnirao sa plavim kombinezonom i crvenom košuljom. Dodata je crvena kapa da bi Mijamoto izbegao crtanje frizure, čela i obrva, kao i da zaobiđe pitanje animiranja kose dok Mario skače. - Sputnik Srbija
4/12
Zbog grafičkih ograničenja arkadnog hardvera u to vreme, Mijamoto je lika dizajnirao sa plavim kombinezonom i crvenom košuljom. Dodata je crvena kapa da bi Mijamoto izbegao crtanje frizure, čela i obrva, kao i da zaobiđe pitanje animiranja kose dok Mario skače.
© REUTERS / Irene WangTematska zona trebalo je da se otvori 2020. godine, ali to se nije dogodilo zbog pandemije. Sada je park preduzeo sve neophodne mere predostrožnosti da spreči širenje zaraze.
Tematska zona trebalo je da se otvori 2020. godine, ali to se nije dogodilo zbog pandemije. Sada je park preduzeo sve neophodne mere predostrožnosti da spreči širenje zaraze. - Sputnik Srbija
5/12
Tematska zona trebalo je da se otvori 2020. godine, ali to se nije dogodilo zbog pandemije. Sada je park preduzeo sve neophodne mere predostrožnosti da spreči širenje zaraze.
© AFP 2023 / Philip FongPosetioci u „Super Nintendo vorld“ ulaze kroz džinovsku cev, a zatim se susreću sa biljkama mesožderkama.
Posetioci  u „Super Nintendo vorld“ ulaze kroz džinovsku cev, a zatim se susreću sa biljkama mesožderkama. - Sputnik Srbija
6/12
Posetioci u „Super Nintendo vorld“ ulaze kroz džinovsku cev, a zatim se susreću sa biljkama mesožderkama.
© REUTERS / Irene WangPark savršeno oslikava svet igre. Pronaći ćete biljke mesožderke u prirodnoj veličini i Buzera i videćete kako je to biti Super Mario.
Park savršeno oslikava svet igre. Pronaći ćete biljke mesožderke u prirodnoj veličini i Buzera i videćete kako je to biti Super Mario. - Sputnik Srbija
7/12
Park savršeno oslikava svet igre. Pronaći ćete biljke mesožderke u prirodnoj veličini i Buzera i videćete kako je to biti Super Mario.
© AFP 2023 / Philip FongTura kroz park prati stazu oko zamka Marijovog neprijatelja Buzera, zle kornjače, ali svako sedište ima volan i igrači mogu da sakupljaju i bacaju predmete na protivnike.
Tura kroz park prati stazu oko zamka Marijovog neprijatelja Buzera, zle kornjače, ali svako sedište ima volan i igrači mogu da sakupljaju i bacaju predmete na protivnike. - Sputnik Srbija
8/12
Tura kroz park prati stazu oko zamka Marijovog neprijatelja Buzera, zle kornjače, ali svako sedište ima volan i igrači mogu da sakupljaju i bacaju predmete na protivnike.
© REUTERS / Irene WangU atrakciji Mario Kart, jednoj od glavnih atrakcija parka, igra se oživljava tako što posetioci nose i 3D naočare.
U atrakciji Mario Kart, jednoj od glavnih atrakcija parka, igra se oživljava tako što posetioci nose i 3D naočare. - Sputnik Srbija
9/12
U atrakciji Mario Kart, jednoj od glavnih atrakcija parka, igra se oživljava tako što posetioci nose i 3D naočare.
© REUTERS / Irene WangMuzika iz popularne igre svira u celom parku, a narukvica povezana sa pametnim telefonom omogućava posetiocima da sakupljaju virtuelne novčiće udaranjem blokova, baš poput italijanskog vodoinstalatera.
Muzika iz popularne igre svira u celom parku, a narukvica povezana sa pametnim telefonom omogućava posetiocima da sakupljaju virtuelne novčiće udaranjem blokova, baš poput italijanskog vodoinstalatera. - Sputnik Srbija
10/12
Muzika iz popularne igre svira u celom parku, a narukvica povezana sa pametnim telefonom omogućava posetiocima da sakupljaju virtuelne novčiće udaranjem blokova, baš poput italijanskog vodoinstalatera.
© AFP 2023 / Philip FongTematska zona Super Mario ujediniće ljubitelje igrice širom sveta.
Tematska zona Super Mario ujediniće ljubitelje igrice širom sveta. - Sputnik Srbija
11/12
Tematska zona Super Mario ujediniće ljubitelje igrice širom sveta.
© AFP 2023 / Philip FongKompanija „Juniverzal studios“ potrošila 568 miliona dolara na izgradnju tematske zone.
Kompanija „Juniverzal studios“ potrošila 568 miliona dolara na izgradnju tematske zone. - Sputnik Srbija
12/12
Kompanija „Juniverzal studios“ potrošila 568 miliona dolara na izgradnju tematske zone.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala