Srpkinja košarkom osvaja Ameriku /video/

© AP Photo / Nell RedmondMlada srpska košarkašica Ivana Raca
Mlada srpska košarkašica Ivana Raca - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Ivana Raca, mlada srpska košarkašica, jedna je od nekoliko zvezdi američke koledž košarke i predstojećih dana pokušaće da sa svojim Vejk Forestom napravi što bolji rezultat na „Martovkom ludilu“.

Raca, koja je ćerka srpskog trenera Dragana Race, od 2017. godine studira na Vejk Forestu i za četiri godine postala je jedna od najuspšnijih košarkašica u istoriji ovog koledža.

Deveta je najbolja poenterka, deseta je u skokovima, a ove sezone izabrana je u najbolju petorku konferencije, čime je postala tek četvrta igračica Vejk Foresta kojoj je to pošlo za rukom.

Ivana je izabrala put koji nije karakterističan za srpske košarkašice, malo njih se odluči da ode u Ameriku i pritom ima veliku ulogu u nekoj ekipi, a ona je to uspela.

Da su geni čudo najbolje se vidi u njenom primeru jer je ćerka bivšeg igrača, a danas trenera, Dragana Race, kao i bivše košarkašice Branke.

Rođena je na Kipru, odrasla je tamo i u Grčkoj, a 2017. odlučila je da ode put Sjedinjenih Američkih Država. U međuvremenu, sa reprezentacijom Srbije osvojila je dve srebrne medalje.

Ove godine završava studije, a uz to igra sjajnu košarku prosečno beleživši 16,8 poena i devet skokova.

U prvoj rundi „Martovskog ludila“ igraju protiv Oklahome u nedelju 21. marta i pokušaće da doguraju što dalje na turniru najboljih koledž ekipa u Americi.

Ivana Raca jedna je od najvažnijih igračica tima i Vejk Forestu će biti potrebna dobro izdanje srpske košarkašice ukoliko želi plasman dalje.

Čuveni NBA košarkaš ostao paralizovan nakon što ga je udario automobil

Evropa nije bila mesto gde je mogao da poraste „srpski jednorog“

Tripl-dabl Jokića za manje od pola sata! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala