Rusija upozorava: Teroristi u Siriji pripremaju izrežirani hemijski napad

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaPatrola ruske vojne policije u oblasti grada Maret Numan u provinciji Idlib koji je oslobođen od terorista
Patrola ruske vojne policije u oblasti grada Maret Numan u provinciji Idlib koji je oslobođen od terorista - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Teroristi pripremaju provokaciju uz upotrebu otrovnih supstanci na severoistoku sirijske provincije Idlib, saopštio je zamenik šefa Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Karpov.
„Centar za pomirenje zaraćenih strana dobija informacije o tome da militanti terorističke organizacije 'Tahrir el Šam' pripremaju provokaciju uz upotrebu otrovnih supstanci na severoistoku provincije Idlib“, rekao je Karpov.

Teroristi planiraju da insceniraju hemijski napad u oblasti naselja Kitian kako bi optužili vladine snage Sirije da su upotrebile hemijsko oružje protiv civila, dodao je kontraadmiral.

Karpov je takođe saopštio da su pripadnici ruskog Cetra za pomirenje zaraćenih strana tokom proteklog dana u idlibskoj zoni deeskalacije zabeležili 23 napada sa položaja terorističke grupe „Front al Nusra“.

U protekla 24 sata nisu zabeleženi napadi ilegalnih oružanih formacija, koje su pod kontrolom Turske.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala