Rusija poslala poruku Hrvatskoj: Prihvatite sad da ne biste čekali u redu

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V)
Ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V)  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Rusija se nada da Hrvatska neće odugovlačiti sa nabavkom vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), objavila je Ambasade Rusije u Hrvatskoj.

Ambasada se oglasila na Fejsbuku povodom brojnih pitanja hrvatskih medija i predstavnika javnosti u vezi sa organizacijom isporuke „Sputnjika Ve“ (Sputnik V).

„Trenutno ruska strana polazi od činjenice kako je uspostavljen intenzivan kontakt između proizvođača cepiva i nadležnih tela Hrvatske, a pre svega Ministarstva zdravlja“, kaže se u objavi Ambasade Rusije u Hrvatskoj.

Ističe se da ruska ambasada izražava nadu da se sa rešavanjem pitanja o prelazu na praktičnu primenu postignutih dogovora neće odugovlačiti.

U suprotnom, kako dalje navodi, „hrvatske savetodavne službe biće prisiljene, ako naravno žele sa drugim proizvođačima cepiva protiv kovida-19 da stoje ‘u redu’ čekajući pristanak EMA i Evropske komisije onoliko dugo koliko oni to odrede“.

„Oduvek smo govorili kako su život i zdravlje iznad svega, te u dostavljanju lekova za njihovo osiguranje ne može da bude politike pa je važno udružiti napore za brzu pobedu u borbi protiv epidemije zbog koje stanovništvo gotovo cele planeta ostaje zaprepašćeno", zaključuje se u objavi Ambasade Rusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala