Posle izjava o Putinu, Bajden sa članovima SB UN – Rusiju umesto ambasadora, predstavljala zamenica

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB
Ambasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden održao je virtuelni sastanak sa zemljama članicama Saveta bezbednosti UN, a Rusija je na tom sastanku bila jedina država koju nije predstavljao ambasador, već njegova zamenica.
„Rusiju je predstavljala zamenica ambasadora. Ona nije učestvovala u diskusiji“, napisao je na Tviteru Dmitrij Poljanski, takođe zamenik šefa Misije Viktora Nebenzje.

Tema sastanka bila je normalizacija situacije u nizu zemalja – Mjanmaru, Etiopiji, Libiji, Siriji i Jemenu,  Bajden je rekao da Vašington želi da demonstrira globalno liderstvo zasnovano na vrednostima i da ponovo uspostavi saradnju sa međunarodnim institucijama, u prvom redu sa Ujedinjenim nacijama.

Poljanski je dodao i da na sastanku niko nije pokretao pitanje nedavnih skandaloznih Bajdenovih izjava na račun ruskog predsednika.

Podsetimo, izjave američkog predsednika su usledile nakon što su američki obaveštajci objavili izveštaj u kojem se Rusija optužuje za mešanje u američke predsedničke izbore prošle godine. Bajden je rekao da će Putin morati da "plati za to", a takođe je rekao da ga smatra ubicom.

Nakon toga Rusija je pozvala svog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova u Moskvu radi konsultacija i preispitivanja odnosa sa Amerikom.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala