„Policajac“ ponovo u akciji - žrtva golman Slavije /video/

© AP Photo / Andrew MilliganNesportski start Kemala Rufa na meču Rendžersa i Slavije u Ligi Evrope
Nesportski start Kemala Rufa na meču Rendžersa i Slavije u Ligi Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Izbacivanje Rendžersa iz Lige Evrope ostaće zapamćeno po brutalno sramnom startu veziste Kemala Rufa nad golmanom praške Slavije, koji je sa terena izašao sa pocepanim čelom.

Rendžers je usred Glazgova ispao u revanš meču osmine finala Lige Evrope porazom od Slavije rezultatom 2:0 (1:1).

Međutim, duel na Ajbroksu obeležio je detalj iz 62. minuta kada je rezervista Rendžersa Kemar Ruf sedam minuta nakon što je ušao na teren brutalnim startom otvorenom kopačkom pokosio lice čuvara mreže Čeha, Ondreja Kolara.

Golman Slavije izašao je sa terena sa otvorenom povredom čela pravo u bolnicu, a „policajac“ Ruf je ekspresno završio meč sa crvenim kartonom.

Pritom, kao da nije bio svestan svog postupka, Ruf je još i negodovao zbog sudijske odluke, dok su njegovi saigrači smatrali da je trebalo da bude dosuđen penal za Rendžers?!

Na društvenim mrežama takođe je aktuelna diskusija o tome da li je Ruf zaslužio crveni, ili je trebalo da bude dosuđen žuti karton... Što je tek za svaku vrstu osude, jer je ovo „start za zatvor“. Čak su se u toj situaciji fudbaleri Rendžersa žalili kod arbitra da dosudi penal.

Ovako sramno nesportsko ponašanje nije prvi primer među izabranicima legende Liverpula Stivena Džerarda, doduše, ovaj je za najveću osudu.

U porazu Rendžersa od Seltika u škotskom derbiju od pre dve godine (1:2), nakon prvog protivničkog gola usledila je nervoza Glazgovljana, Alfredo Morelos je naseo na provokaciju Skota Brauna i laktom ga udario. Kolumbijac je tada dobio direktan crveni karton.

Očigledno je da se „policajci“ teško bore sa pritiscima, s obzirom na to da brane ime prvaka države sa najviše titula na evropskoj sceni.

Ove godine su prvi put posle deset godina osvojili prvenstvo, i to je bila njihova rekordna 55. titula.

Mamićeva zatvorska kazna garantuje Dinamu jednu strašnu stvar, a Hrvatska to najbolje zna

Tadić poveo Ajaks u naredno kolo Lige Evrope, Milanu protiv Junajteda nije pomogao ni Zlatan

Roman Abramovič je zaboravio na Italijane i Portugalce – ka vrhu Evrope putuje s Nemcima

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala