Lavrov: Novi fenomen na Zapadu - fejk i frik diplomatija

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da se u arsenalu zapadnih lidera pojavio novi fenomen – fejk, a delimično i „frik“ diplomatija. Svako alternativno gledište se odbacuje, dodao je on.
„Zapadne kolege u cilju očuvanja svojih geopolitičkih pozicija aktivno koriste čitav spektar sasvim nelegitimnih instrumenata, od pritisaka do unilateralnih sankcija... Sve više se koristi i izmišljanje svakakvih besmislica, iznošenje optužbi za koje odbijaju da iznosu dokaze, kojih, po svemu sudeći i nema. Tu su svakakvi fejkovi, a pored lažnih vesti kojih su puni mediji i društvene mreže, u arsenalu se pojavio i novi fenomen – fejk, a povremeno i frik diplomatija“, rekao je on.

Kako je dodao, Zapad diskredituje ideale demokratije koje sam promoviše i odbija da pozove Moskvu na profesionalni dijalog na bazi činjenica u cilju pronalaženja ravnoteže interesa i kompromisa.

Gubi se, dodao je on, elementarna kultura dijaloga, čak i kultura iznošenja mišljenja.

Lavrov je dodao i da je Rusija spremna za složen razvoj situacije sa Amerikom.

„Situacija u odnosima sa Amerikom je složena, ali mi smo spremni za takav razvoj događaja“, rekao je Lavrov uz podsećanje da će Moskva biti spremna za saradnju sa SAD samo u oblastima koje su od interesa za nju i pod uslovima koji joj odgovaraju.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u sredu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Ruski lider Vladimir Putin pozvao je potom američkog kolegu Džoa Bajdena na javnu diskusiju.

Pročitajte još:

Pogledajte Putinov odgovor Bajdenu:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala