Krivokapić: Prihvatićemo da Srbija ponovo imenuje Božovića za ambasadora

© Sputnik / Nebojša PopovićZdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić izrazio je spremnost da Crna Gora primi nove akreditive za ambasadora Srbije Vladimira Božovića, ali je ponovio da sadašnja crnogorska vlada ne može poništiti odluku prethodne o proterivanju.

Krivokapić smatra i da pitanje ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića, koga je prethodna crnogorska vlada proglasila za personu non grata, ne treba isticati, jer, prema njegovoj oceni, svako potenciranje nekog pitanja u budućnosti može predstavljati prepreku za saradnju.

Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2020
Crna Gora proteruje ambasadora Srbije: Vladimir Božović proglašen za personu non grata

Krivokapić je za „Dan“ rekao da, Srbija, ako želi Božovića kao jedinu mogućnost za budućeg ambasadora u Crnoj Gori, to može uraditi poštujući diplomatske protokole, prenosi Tanjug.

„Nadam se da će svi biti zadovoljni time što ćemo prihvatiti nove akreditive za gospodina Božovića“, naveo je Krivokapić i ponovo izneo tvrdnju da u ovom trenutku vlada ne može da poništava odluke koje nije ni donela.

Na pitanje da li smatra da se odnosi između vlasti Srbije i Crne Gore mogu graditi na zdravim osnovama, Krivokapić je odgovorio da odnos sa Srbijom nije onakav kakav bi Podgorica želela da bude.

„Ali, mi činimo što je do nas da se ti odnosi pomere u željenom pravcu. I nećemo učiniti ništa što bi te odnose dovelo u pitanje. To ni je ni nalik onome što je radila prethodna vlast u Crnoj Gori, koja je svoju političku platformu temeljila, između ostalog, i na konfrontaciji sa Srbijom“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da će crnogorska vlada svoju politiku zasnivati upravo na saradnji sa Srbijom, ali i svim drugim državama u regionu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala