„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

© AFP 2023 / JONATHAN DANIEL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFPNikola Jokić na Ol-star meču 2020.
Nikola Jokić na Ol-star meču 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Kendrik Perkins, nekadašnji NBA košarkaš, a danas analitičar ESPN, pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću i indirektno se izvinio Gregu Popoviću jer je mislio da je lud kada je iskusni trener uporedio centra iz Sombora sa legendarnim Lerijem Birdom.

Popović, trener San Antonio Sparsa, pre nekoliko meseci izjavio je kako je Nikola Jokić moderni Leri Bird, te je ovaj citat odjeknuo je u Sjedinjenim Američkim Državama jer se igrači ne upoređuju svaki dan sa legendama poput njega.

Perkins je bio na strani onih koji nisu saglasni sa iskusnim trenerom Sparsa, ali osam meseci kasnije priznao je grešku jer, po njegovom mišljenju, Jokić jeste moderni Bird.

„Mislio sam da je Greg Popović van sebe, da je lud, kada je rekao da je Jokić moderni Leri Bird. Ali, Nikola to zaista jeste. Poseban je košarkaš“, rekao je Perkins u radio emisiji Maksa Kelermana sa ESPN.

Kelerman se na ovo nadovezao rekavši da razume Popovićevo poređenje, ali i da smatra da Jokić još nije na psihiloškom nivou kao što je to bio Bird, da nije „ubica“ poput bivšeg igrača Boston Seltiksa.

„Mislim da je Jokić već na tom nivou. Jeste 'ubica', nije strašan, već solidan 'ubica'. Iz razloga što ne izaziva toliko pažnje, ali Jokić vas ubija nežno i polako. Veoma je takmičarski nastrojen i pogađa kada je najvažnije“, kazao je Perkins koji se očigledno ne slaže sa konstatacijom Kelermana.

Perkins je otkrio i problem sa kojim se susreće srpski košarkaš kada je u pitanju dobijanje MVP nagrade.

„Problem kod Jokića je taj što se na kraju najviše gledaju pobede i plasman na tabeli. To će ove godine odlučiti MVP jer veliki broj igrača igra na tom nivou. U ovom trenutku, Jokića je nemoguće čuvati. Gledao sam ga dosta, 'ubio' je Rudija Gobera, 'ubio' je svakog ko mu izađe na put“, kaže bivši centar, između ostalog, Bostona.

Denver Nagetsi trenutno su na petom mestu Zapadne konferencije sa skorom 24/16, a ispred njih su Klipersi sa 26/16, Lejkersi sa 27/13, Sansi sa 26/12 i prvoplasirani Džez sa 29/10.

Kelerman je dodao da Jokić ima najbolju napadačku sezonu od svih igrača u ligi, ali i da je Lebron Džejms glavni kandidat da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača jer su LA Lejkersi, bez Entonija Dejvisa, treći na Zapadu.

„Da li znaš ko po meni ima najveće šanse da osvoji MVP? Ako uzmemo u obzir da Harden od početka ne igra u Bruklinu, da je Embid povređen – to je Lebron Džejms. Lebron je propustio samo jednu utakmicu. Da li bi mogao da osvoji MVP?“, pitao je novinar ESPN.

Perkins ističe da je vrlo moguće da Džejms bude proglašen po peti put za MVP, pre svega jer igra sjajno, a uz to i Lejkersi su u vrhu Zapadne konferencije.

„Mogao bi, pogotovo kada vidimo kako igra, u dva uzastopna meča imao je tripl-dabl, plus ako Lejkersi završe na prvom mestu na Zapadu ili čak ako budu drugi, mislim da će Lebron biti MVP. Ako uspeju da budu drugi na Zapadu, pritom bez drugog najboljeg košarkaša (Entoni Dejvis), to govori puno“, zaključio je Perkins.

Bez sumnje do kraja nas očekuje fotofiniš u borbi za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, a Nikolu Jokića jedino može da spreči povreda ili loš plasman Denver Nagetsa.

Ukoliko franšize iz Kolorada bude među najbolje tri ekipe, a Jokić zadrži isti intezitet igre, onda će biti nemoguće dati nekom drugom trofej, a ne centru reprezentacije Srbije.

Evropa nije bila mesto gde je mogao da poraste „srpski jednorog“

Jedan od najboljih košarkaša na svetu investirao milione u esport

Tripl-dabl Jokića za manje od pola sata! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala