Indija proizvodi 200 miliona doza vakcina „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIsporuka vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Isporuka vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI) ugovorio je partnerstvo sa indijskom kompanijom „Stelis biofarm“ (biofarmaceutskom ćerkom kompanije „Strides“), u cilju proizvodnje 200 miliona doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv virusa korona u toj zemlji.
„Ruski fond za direktne investicije i 'Stelis biofarm' najavljuju partnerstvo u proizvodnji i snabdevanju najmanje 200 miliona doza ruske vakcine protiv virusa korona 'Sputnik Ve' (Sputnik V) za vakcinisanje 100 miliona ljudi“, navodi se u saopštenju.
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Efikasna vakcina: Tri nemačke države se zalažu za registraciju „Sputnjika Ve“

Sporazum je zaključen uz podršku kompanije „Enso Healthcare“, partnera RFPI-a u privlačenju lokacija za proizvodnju vakcina u Indiji. Strane nameravaju da započnu isporuke ruske vakcine u trećem kvartalu 2021. godine, „Stelis“ će nastaviti da sarađuje sa RFPI-om kako bi osigurao dodatne količine vakcina van prvobitnog sporazuma.

„Zadovoljstvo nam je da objavimo partnerstvo sa kompanijom 'Stelis biofarm', zahvaljujući kome će biti obezbeđena velika količina vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Ruska vakcina je efikasna 91,6 procenata i jedna je od najboljih na svetu protiv virusa korona. Količine proizvodene vakcine zajedno sa kompanijom 'Stelis' povećaće dostupnost ruske vakcine širom sveta“, rekao je direktor RFPI-a Kiril Dmitrijev.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pogledajte i emisiju glavne urednice Sputnjika Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“ – Kako je ruska vakcina promenila svet:

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala