FSB privela pristalice ukrajinskih neonacista/video/

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB-a privode teroriste
Pripadnici FSB-a privode teroriste - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Ruska Federalna služba bezbednosti privela je u Gelendžiku i Jaroslavlju 14 pripadnika ukrajinske neonacističke organizacije „M.K.U.“, čiji je lider prošle godine pozivao na organizaciju terorističkih napada u Rusiji.
Pronađena je velika količina materijala neonacističkog sadržaja, hladno oružje, instrukcije za izradu bombi i vatrenog oružja.

Uhapšeni priznali tokom saslušanja da je njihova grupa formirana 2019. godine „pod ideološkim uticajem“ državljanina Ukrajine Jegora Krasnova, koji je na društvenim mrežama koristio pseudonim „Jegor Jakovljev“.

Pripadnici FSB - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
FSB: U Rusiji sprečeno 200 terorističkih napada tokom protekle decenije

On i drugi članovi „MKU" u Rusiju su slali instrukcije iz Kijeva i Harkova za izvođenje terorističkih napada, masovnih ubistava i drugih akcija, navodi se u saopštenju FSB.

U FSB ističu da su se članovi organizacije za to obučavali na specijalnim treninzima, pri čemu su često "praktične veštine" isprobavali na beskućnicima i mladima koji su bili deo pojedinih subkultura.

Kao znak „privrženosti nacističkoj ideologiji“ članovi grupe su spaljivali kopiju Zastave pobede.

U februaru je FSB takođe privela pristalice „MKU" u Voronježu. Optuženi su za propagandu neonacizma i masovnih ubistava.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala