Zaharova o diplomatskom predstavništvu Kosova u Jerusalimu: To je u suprotnosti sa rezolucijom UN

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaZaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji
Zaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da Kosovo nije imalo pravo da otvori "nekakvo" diplomatsko predstavništvo u Jerusalimu.
„Ovaj korak je u suprotnosti sa rezolucijom SB UN 1244, po kojoj pravo Kosova da ima posebne diplomatske odnose sa drugim državama tek treba urediti. Želeli bismo još jednom da naglasimo svoju principijelnu poziciju o Jerusalimu: grad treba da bude prestonica dve nezavisne države Palestine i Izraela, otvoren za vernike sve tri monoteističke religije“, rekla je Zaharova.

Što se tiče problema Kosova, ona je podsetila na stav Rusije: Beograd i Priština treba da pronađu uzajamno prihvatljivo rešenje, koje će biti odobreno u SB UN, i koje treba da bude u interesu naroda Srbije.

Podsetimo, 14. marta takozvana država Kosovo otvorilo je diplomatsko predstavništvo u Jereusalimu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala