Zaharova: Izjave o mešanju Rusije u američke izbore ─ još jedna medijska kampanja

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Optužbe Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije za mešanje u izbore predstavljaju još jednu medijsku dezinformacionu kampanju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Aktuelna američka administracija ne prestaje da začuđuje apsurdnošću svojih javnih izjava. Ne radi se samo o ličnim napadima na rukovodstvo Rusije koji prelaze sve granice, već i o apsurdnim optužbama za mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore, na kojima je, da podsetimo, pobedio Bajden“, istakla je Zaharova na redovnom brifingu.

Kako je navela, Rusija ovo smatra „još jednom medijskom dezinformacionom kampanjom, izgrađenom u potpunosti na neosnovanom zaključku da su na internetu navodno masovno kružili materijali kritični prema demokratskom kandidatu, a širili su ga, naravno, neki ruski ‘agenti uticaja’“.

„Mogu li, prema logici američke političke elite koja je sada došla na vlast, sve Trampove pristalice, sva opozicija da predstavlja ruske ‘agente uticaja’?“, upirala je Zaharova.

Prema njenim rečima, „ako je neko i pokušao da utiče na izražavanje volje građana, to su internet giganti koji podržavaju Demokratsku partiju“.

Zaharova je dodala i da nema dokaza za navodno mešanje ruskih državnih struktura u unutrašnje stvari Sjedinjenih Američkih Država. 

„Prisiljeni smo da podsetimo na očiglednu činjenicu: nema nikakvih dokaza za mešanje ruskih vladinih agencija u poslove Sjedinjenih Američkih Država. Što se ne može reći za beskrajne pokušaje američkih zvaničnika da kontrolišu političke procese u drugim zemljama, uključujući Rusiju, da direktno komanduju marginalnim opozicionim grupama kako bi uneli nestabilnost, i ‘poseju razdor i neslogu’“, konstatovala je ona.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će ruski predsednik Vladimir Putin „platiti za mešanje" u američke izbore za predsednika 2020. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala