Za ulazak u Grčku negativan PCR test ili vakcina, priznavaće se verovatno sva cepiva

CC0 / Pixabay / Plaža u Grčkoj
Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Predsednik Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios izjavio je da će uslovi za ulazak u Grčku ostati isti, odnosno da će moći da se uđe uz negativan PCR test, potvrdu o primljenoj vakcini protiv virusa korona ili uz brzi antigenski test koji će se raditi na samoj granici.

Provelegios je za Tanjug rekao da misli da će 14. maja granice Grčke biti otvorene za sve, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

„U Srbiji su restriktivne mere, u Grčkoj još restriktivnije, tamo građani čak ne mogu da se šetaju više od dva kilometra od kuće. Mere su primarne i od toga zavisi ulazak turista i u krajnjoj liniji i nas“, naveo je Provelegios.

On je podsetio da je i ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) odobrena za teritoriju Grčke.

„Preporuka EU je bila da se priznaju vakcine koje se daju u zapadnom svetu, međutim svaka zemlja će imati pravo da odluči da li će primiti još neku. Vrlo verovatno će se desiti da su sve vakcine dobrodošle. Antigenski test koji se radi će pokazivati prisustvo antitela u svima koji ulaze u Grčku tako da mislim da iz te perspektive problema neće biti“, rekao je Provelegios.

Komentarišući digitalne zelene sertifikate, koje je u sredu predložila Evropska komisija, Provelegios je napomenuo da je ta odluka još u povoju i da se još definiše kako će oni izgledati i šta će sadržati u informacijama.

„U ovom trenutku mi još nemamo tu informaciju, ali imamo informaciju da će se deliti, a da li će se deliti i građanima Srbije ostaje da se vidi i kojim putevima će se to dešavati“, rekao je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala