Vučić najavio finansijsku podršku za privredu, muzičare i nezaposlene

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za privredu, nezaposlene, muzičare, hotelijere i penzionere.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras na RTS da će nezaposleni dobiti pomoć od po 120 od države.

"Za nezaposlene ide 120 evra u ovoj godini. Dobra vest i za muzičare, oni nisu u sistemu PDV-a, ali za oko 3.000 njih spremno je podrška od dva minimalca", rekao je Vučić.

Podsetio je i da će penzioneri u maju i novembru, kao i svi ostali građani dobiti po 30 evra, ali i da će penzioneri dobiti još 50 evra.

"Od 8. aprila krećemo sa isplatom tri minimalca za podršku malim privrednicima. Tu je i dodatna podrška za hotelijere", rekao je Vučić.

"Novac dajemo zbog opšte potrošnje, a time podižemo stopu rasta. Imamo 62,1 milijardu više u budžetu. U decembru i novembru sve više troše, sve što je slabo izračunato u prethodnoj godini. Nama je stopa rasta važnija sada od tih para. Sada ću da idem svaki dan na put, svaki dan da obilazim radove. Imaćemo 1. decembra osam auto-puteva u izgradnji", rekao je Vučić.

On je napomenuo i da postoji problem sa radnom snagom.

"Nemamo ni varilaca, bravara, tesara, stolara, sve nam to nedostaje. Ti ljudi će za dve do tri godine imati veće plate od nas. Mi nemamo svojih radnika. Imamo divne i vredne ljude, mahom su sa juga, ali i delova zapada Srbije. Međutim, iz Beograda i Novog Sada neće niko ", naglasio je Vučić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala