Vlada: Neosnovana inicijativa „Crno na bijelo“ o oceni ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastave Crne Gore
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Vlada Crne Gore smatra da je inicijativa za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti odredbe člana 12 Zakona o slobodi veroispovesti, koju je podneo Klub poslanika „Crno na bijelo“ u Skupštini Crne Gore, neosnovana.

Vlada je u mišljenju, koje je dostavila Ustavnom sudu, navela da se odredbom člana 12 Zakona o slobodi veroispovesti ne narušava ni jedno od ustavom utvrđenih načela.

„Iz tog razloga smatramo da ne treba prihvatiti Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti odredbe člana 12 Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, koju je podneo Klub poslanika ‘Crno na bijelo’ u Skupštini Crne Gore“, navodi se u mišljenju koje je potpisao premijer Zdravko Krivokapić, prenele su „Vijesti“.

Podsetimo, poslanici koalicije „Crno na bijelo“ na ovaj su se potez odlučili jer, kako su objasnili, nemaju problem da se zakonsko rešenje za koje su glasali u parlamentu ispita na najvišem institucionalnom nivou, posebno imajući u vidu da je Zakon o verskim slobodama izazvao brojne polemike u javnosti.

Oni su naveli da ,,potpuno mirne savesti podnose Inicijativu za ocenu ustavnosti jer su sigurni u kvalitet zakona i u to da u njemu nema ništa što bi ovu državu i vernike ugrozilo”.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala