SAD: Želimo stabilne odnose sa Rusijom, ali se ne plašimo suparništva

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države žele predvidljive odnose sa Rusijom, ali se ne plaše suparništva, izjavila je predstavnica američkog Stejt departmenta Džalina Porter.
„Naši odnosi sa Rusijom i dalje će predstavljati izazov, ali smo spremni za to. Želimo da naši odnosi budu predvidljivi i stabilni u budućnosti. Uzimajući u obzir ponašanje Rusije u proteklih nekoliko meseci, nesumnjivo će postojati oblasti i elementi odnosa koji su suprotstavljeni. Nećemo ih izbegavati“, rekla je Porterova na brifingu.

Pritom, kako je istakla, SAD će koristiti mogućnost za konstruktivnu saradnju i konsultovaće se sa partnerima i saveznicima po pitanju ponašanja Rusije, za koje smatraju da „prelazi granice“.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u sredu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na tu izjavu, američkom lideru poželeo zdravlje. Putin je predložio američkom predsedniku javnu onlajn diskusiju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala