Putin čestitao Krimljanima godišnjicu prisajedinjenja Rusiji: Današnji datum - istorijski

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Krimljanima sedmu godišnjicu prisajedinjenja Rusiji. Taj datum je, bez preuveličavanja, istorijski, rekao je Putin.
„Čestitam vam sedmu godišnjicu prisajedinjenja Krima i Sevastopolja Rusiji. To je praznik za sve nas, za čitavu našu zemlju – veliku, ogromnu Rusiju“, rekao je Putin.

Rad na razvoju Krima odvija se neprekidno i na sistemskom nivou, ali još mnogo toga treba uraditi, poručuje predsednik Rusije.

„Predstoji nam da uradimo još dosta toga. Znate i sami koliko toga još treba izgraditi, obnoviti, dovesti u red, koliko se problema nakupilo za prethodnih nekoliko decenija“, rekao je ruski predsednik u on-lajn obraćanju građanima Krima i Sevastopolja.

On je dodao da se velika sredstva ulažu u privredu, socijalnu sferu, transportnu infrastrukturu, a posebna pažnja se poklanja očuvanju kulturnog nasleđa i spomenika.

Ruski predsednik je dodao da decenijama u Krim nije ulagano, da su sredstva i resurse samo izvlačili. Došlo je vreme da se nadoknadi propušteno, dodao je Putin.

Prema njegovim rečima, obim privatnih investicija na Krimu treba da premaši bilion rubalja (13 milijardi dolara) u naredne četiri godine.

O uspehu naših akcija možemo govoriti samo ako uspemo da osiguramo suštinski rast privatnih investicija, rekao je Putin i dodao da je reč o ambicioznom zadatku.

Realizacija velikih projekata na poluostrvu, uključujući rešavanje pitanje vodosnabdevanja i elektrosnabdevanja stvoriće uslove za dalji razvoj Krima.

Dodao je i da pitanje vodosnabdevanja sada prioritetno.

Tokom tele-mosta je poručio i da će ruske vlasti učiniti sve kako bi osigurale stabilnost i bezbednost Krima, da će razvijati region i stvarati uslove za priliv investicija.

Podsetimo, Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala