Provokacija protiv ruske vakcine: Zaplenjene lažne doze „Sputnjika Ve“ u Meksiku

© Foto : Rospotrebnadzor / Uđi u bazu fotografijaEpiVakKOrona vakcina
EpiVakKOrona vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Meksičke vlasti zaplenile su seriju lažnih doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“ protiv kovid-19, saopštio je ruski Fond za direktne investicije koji je zadužen za izvoz lekova. Oni smatraju da je u pitanju provokacija protiv ruskog preparata.
„Analiza fotografija zaplenjene serije sugeriše da se radi o lažnoj supstanci koja nema nikakve veze sa originalnom vakcinom, uključujući dizajn kontejnera i etikete. Procedura slanja je takođe prekršila protokole pakovanja i transporta zvanične vakcine Sputnjik Ve“, saopštili su u Fondu.

Kako su naveli u organizaciji, sve serije „Sputnjika Ve“ prolaze najstrožu kontrolu: svaka ampula ima jedinstven QR-kod koji omogućava Ruskom fondu za direktne investicije i partnerima da otkriju njeno poreklo. Transportom preparata se bave samo autorizovani prevoznici, koji poštuju standarde bezbednosti, uključujući daljinsku kontrolu temperature.

U fondu su pokušaj da se isporuče falsifikovane vakcine nazvali primerom provokacije protiv ruskog preparata, „kako su i javljali prošle nedelje ruski mediji, pozivajući se na visoke zvaničnike“.

Ruski fond je ukazao da je Vlada Meksika zaustavila i sprečila ovu provokaciju. Ruski fond, Ministarstvo zdravlja i ruske državne strukture će sarađivati sa vladama i partnerima po celom svetu radi zajedničkog otkrivanja falsifikovanih vakcina „Sputnjik ve“ i osiguranja bezbednosti lanca isporuka.

„Bezbednost isporuka i autentičnost vakcine od prioritetnog značaja su za Ruski fond za direktne investicije, i instituta „Gamaleja“. „Sputnjik Ve“ se isporučuje samo zvaničnim kanalima, a vakcinacija preparatima se vrši isključilo u okviru relevantnih državnih programa“, azključili su u ruskom fondu.

© Sputnik / Vladimir PesnyaTri ruske vakcine
Provokacija protiv ruske vakcine: Zaplenjene lažne doze „Sputnjika Ve“ u Meksiku - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Tri ruske vakcine

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala