Lončar: Učinićemo sve da pomognemo povređenoj deci

© Tanjug / ZORAN ZESTICMinistar zdravlja Zlatibor Lončar
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Od sedmoro dece koja su povređena u požaru, koji se prošlog petka dogodio u beogradskoj opštini Čukarica, jedno dete je preminulo, dvoje je u teškom stanju, a četvoro je stabilno, kaže direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić.

Povređenu decu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je istakao da će država učiniti sve da im pomogne.

„Svima je izuzetno žao zbog onoga što se desilo. Vreme ne možemo da vratimo, ali ono što možemo je da svi zajedno učinimo da se oni oporave i budu bolje“, rekao je Lončar za Tanjug.

Kaže da će država preuzeti brigu o deci, te njihovo lečenje i oporavak.

„Tu sam ispred države da obećam svu neophodnu pomoć i uradićemo sve da do ovakvih stvari ne dolazi“, istakao je Lončar.

Na odeljenju plastične hirurgije smešteno je troje pacijenta sa opekotinama lica i ruku i dobrog su opšteg stanja, dok je na odeljenju intenzivne nege još troje njih, od kojih je dvoje dece u jako teškom opštem stanju i vitalno su ugrožena.

Direktor Univerzitetske dečje klinike Dučić kaže da je jedan pacijent jutros skinut sa respiratora i da je stabilnog opšteg stanja.

Kako je rekao, preminuli petnaestogodišnjak dovezen je pre nekoliko dana sa teškim opekotinama, koje su zahvatile preko 80 odsto površine tela.

„On je imao treći stepen opekotina i to su nažalost takve opekotine koje se završe smrtnim ishodom. Naši lekari su odradili apsolutno sve kako treba, a pacijenti su u najkraćem vremenskom intervalu zbrinuti“, rekao je Dučić.

U požaru koji je u petak oko 16.35 izbio u Galipoljskoj ulici na Čukarici, povređeno je sedmoro dece i jedna odrasla osoba.

Deca su zbrinuta u Tiršovoj, a odrasla povređena osoba u Urgentnom centru.

Prema nezvaničnim informacijama, prvo se dogodila eksplozija, a zatim je izbio požar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala