Kremlj: Ambasador pozvan u Moskvu radi konsultacija i revizije odnosa s Vašingtonom

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Ambasador Rusije u Americi Anatolij Antonov pozvan je u Moskvu radi konsultacija i preispitivanja bilateralnih odnosa s Vašingtonom, saopšteno je u Kremlju.

To je novinarima rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Odluka da se ambasador pozove doneta je nakon najnovijih izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

Istovremeno, Peskov je rekao da za sada nema konkretnih planova za sastanak Putina i Antonova, ali ako to bude potrebno predsednik će saslušati njegovo mišljenje.

„U ovom trenutku nema konkretnih planova za tako nešto, ali ambasador će biti u Moskvi i to ne jedan dan, tako da ako bude potrebe predsednik će moći da čuje njegovo mišljenje“, rekao je on.

Dodao je da će se pristup Rusije prema SAD analizirati u najskorije vreme, uključujući i konsultacije sa Antonovom u Moskvi.

Ambasador će otputovati u Rusiju 20. marta.

Podsetimo, Bajden je juče na skandalozno pitanje novinara da li smatra ruskog predsednika ubicom, odgovorio potvrdno. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Zaharova: Izveštaj američkih obaveštajnih službi ─ laž i dezinformacija

Portparolka Bele kuće Džen Psaki nije želela da komentariše da li su Bajdenove reči o Putinu bile „metafora“ već je podsetila da je Bajden i ranije rekao da se neće ustezati u iskazivanju svojih stavova ni u direktnim kontaktima sa ruskim rukovodstvom, ni u izjavama za javnost.

Ove izjave usledile su nakon što su američki obaveštajci objavili izveštaj u kojem su optužili Rusiju da je pokušala da podrži bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa i da diskredituje aktuelnog predsednika Džoa Bajdena tokom predizborne kampanje u SAD 2020. godine.

Nakon toga su mediji objavili da je moguće proširenje sankcija protiv Moskve, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da izveštaj američke obaveštajne službe predstavlja još jednu porciju laži i dezinformacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala