Kineski mediji: NATO ima „noćne more“ zbog ruskog naoružanja u Kalinjingradu

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaKraljevska kapija u Kalinjingradu
Kraljevska kapija u Kalinjingradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Naoružanje, kojim Rusija raspolaže u Kalinjingradskoj oblasti, teško da će dozvoliti NATO-u da zauzme ovaj region, piše kineski portal „Sina“.
Autor podseća da su u enklavi površine 15.000 kvadratnih kilometara raspoređeni raketni kompleksi „Iskander“ i PVO sistemi S-400. On dodaje Rusija ovde ima i bombardere Tu-22M3 koji su naoružani nuklearnim raketama, kao i lovce MiG-31 sa raketama „Kinžal“. 

Prema njegovim rečima, celokupan arsenal oružja omogućava Rusiji da izvodi razorne napade na zemlje Severoatlantske alijanse. Kolosalne oklopne snage zemlje, pod okriljem PVO sistema i lovaca, uvek su bile „noćne more“ NATO-a.

„Kalinjingrad je oštar nož pod grlom Alijanse. Njegovo postojanje je uvek sprečavalo zapadne zemlje da nepromišljeno deluju prema Rusiji“, navodi se u članku.

Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov je u ranijim izjavama naglašavao da se Rusija ne može optužiti za agresivno ponašanje prema susednim zemljama, i pozvao zapadne kolege da prekinu „da se bave strategijom ko će gde da napadne i koji će se tenkovi kretati po kakvim kaldrmama“.

Ranije je „Overt difens“ opisao, pozivajući se na informacije američkog Vojno-pomorskog analitičkog centra, moguć scenario zauzimanja ruske enklave pomoću poljske vojske koja je deo NATO-a. Vežbe u Poljskoj su pokazale, da bi u slučaju rata sa Rusijom oružane snage zemlje bile uništene za nekoliko dana.

Opširnije o temi da li je Kalinjingrad zaista ruski nož u srcu Evrope, pogledajte u videu:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala