Jedan od najboljih košarkaša na svetu investirao milione u esport

© AP Photo / Jeff ChiuKevin Durent, američki košarkaš
Kevin Durent, američki košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Američka investitorska kuća koju je osnovao košarkaš Kevin Durent odlučila je da, kao i mnogi, uloži novac u esport. Durentu ovo nije prvi put da ulaže u video-igrice, a esport industrija postaje sve moćnija iz dana u dan.

Kevin Durent, njegov agent i biznis partner Rič Klajman su se pridružili organizaciji Endboks kao investitori i partneri u razvoju.

Endboks, organizacija sa sedištem u Njujorku, trenutno ima ekipe u nekima od popularnijih esportova, kao što su Overvoč, Kol of Djuti i Valorant.

Jedna od najpoznatijih i najboljih košarkaša današnjice će pokušati da podigne nivo brenda Endboksa i učini ih što boljim mestom za najbolje igrače i nove investitore.

„Strast koju Njujorčani imaju prema sportu me je stvarno oduševila. Endboks pokazuje istu strast prema esportu i naša kompanija je veoma zadovoljna što će biti deo svega toga“, saopštio je Durent.

​Uskoro se očekuje ulazak Endboksa u igricu NBA 2K, jednu od omiljenih košarkašu Bruklina i trostrukom NBA šampionu.

„Pre oko dve godine Kevin mi je rekao da mu je 2K jedna od najbitnijih stvari u životu posle NBA“, naveo je njegov partner Kevin Klajman.

Visina investicije nije javno objavljena, ali je suosnivač Endboksa Farzam Kamel otkrio da je Durent „ozbiljno investiran“ u ovaj projekat, te se veruje da investicija iznosi barem nekoliko milona dolara.

Tokom poslednjih nekoliko godina sve više i više profesionalnih sportista, biznismena i poznatih ličnosti investira višemilionske cifre u esport ekipe, ali i u popularne strimere (osobe koje na popularnim platformama igraju igrice i to prenose uživo).

​Legendarni Majkl Džordan je bio jedan od prvih ljudi iz NBA koji su uložili u esport, kada je, uz još nekoliko investitora, dao 26 miliona dolara u jednu kompaniju koja je vlasnik popularne Kanter-strajk i Lig of Ledžends ekipe, Tim Likvid.

Andre Iguadala i Stef Kari su pre nekoliko godina, dok su bili saigrači u Golden Stejt Voriorsima, zajedno uložili u najpopularniju esport organizaciju u Sjedinjenim Američkim Državama pod imenom TSM (Ti-Es-Em).

Centru Majami Hita Mejersu Lenardu umalo je okončana košarkaška karijera nakon što je opsovao Jevreje tokom strima koji je bio deo organizacije Fejz klan, u kojoj je investitor

Ovo nije čak ni prva investicija u esport za Durenta i njegovu kompaniju „35 Venčrs“, pošto su bili deo organizacije koju je osnovao čuveni NBA košarkaš Rik Foks.

Potez - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2021
Igra stara 1.500 godina doživela je novu mladost i preuzela internet

Manjinski i većinski vlasnici brojnih NBA ekipa, kao što su Golden Stejt, Hjuston i Majami, odavno su ušli u esport i finansirali neke od trenutno najboljih ekipa u raznim igricama.

Fudbalski klubovi kao što su, pored ostalih, Pari Sen Žermen, Šalke, Mančester siti i Roma – a čak i Crvena zvezda – odavno imaju veliki udeo u raznim organizacijama.

Vezista Real Madrida Kasemiro nedavno je pokrenuo sopstvenu organizaciju, a jedan od najboljih fudbalera današnjice Nejmar slobodno vreme najčešće provodi igrajući kanter...

​► Hrvat zarađuje 2,7 miliona dolara godišnje – igrajući igrice /video/

Američki košarkaš na stubu srama zbog psovanja Jevreja

Umro sedmostruki svetski šampion u Tetrisu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala