Nema rešenja za Kosovo u kom nema Srbije: Vučićeva poruka na obeležavanju 17.marta

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju Dana sećanja na 17. mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji. Dan sećanja obeležava se u Narodnom pozorištu od 13 časova.

„Možda postoji vreme u kom smo nemoćni da sprečimo nepravdu, ali o zločinu ne ćutimo ko god da ga je počinio. Ne može da postoji razlog za obračun sa pripadnicima čitavog jednog naroda“, rekao je Vučić.

„Pogrom prevazilazi sve ostale zločine, jer nije samo čin, već i namera i plan da se očisti neka teritorija od pripadnika neke nacije ili vere.“

„Paljenje kuća, uništavanje crkava preciznije govore o namerama. Posle 17. marta ne samo da nije trebalo da postoje Srbi na Kosovu, nego nije trebalo da postoji ništa gde mogu da se vrate. Ognjem i mačem - tako je trebalo da se 2004. završi sa Srbima na Kosovu“, rekao je on.

Kako kaže, zapamtili smo i naučili svaku lekciju kada smo bili gubitnici.

Srbija hoće kompromis, a ne rešenje u kom nema Srbije i njenog naroda“, napomenuo je predsednik Srbije.

Kako navodi, Srbija kao i svi dugi ima pravo da brine o svom narodu.

„Srbija to radi ne zveckajući oružjem. Ali to ne znači da će Srbija dozvoliti da se 17. mart ponovi“, dodao je Vučić i naveo da je jedino što tražimo da nam se dopusti da izvršimo svoju obavezu - da pamtimo“, zaključio je Vučić, preneo je B92.

"Kosovo nije naše breme, nego naš krst", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala