Mural ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu oslikan u blizini Doma omladine u Beogradu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu
Mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Nedavno preminulom Albertu Ahsarbekoviču Andijevu, Rusu koji se 1999. dobrovoljno borio u redovima Vojske Jugoslavije na Kosovu i Metohiji u vreme NATO agresije, grupa mladih u saradnji sa jednim ratnim veteranom, uradila je mural sa njegovim likom u blizini Doma omladine u Beogradu.

Andijev, inače poreklom iz Severne Osetije, ratne 1999. prevalio je hiljade kilometara da bi se priključio odbrani naše zemlje od agresije NATO-a. Kao snajperista u čuvenoj 549. motorizovanoj brigade branio granicu SR Jugoslavije prema Albaniji  i Makedoniji i borio se protiv terorista OVK.

© Sputnik / Lola ĐorđevićU blizini Doma omladine oslikan je mural ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu
Mural ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu oslikan u blizini Doma omladine u Beogradu /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
U blizini Doma omladine oslikan je mural ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu
Lečen je u Prištini i u Beogradu, na VMA. Iako su posledice ranjavanja bile teške i ostao je invalid, on se pre kraja rata svojevoljno vratio među svoje saborce na Kosmetu. Kao i ostalima, i njemu je teško pala politička odluka o povlačenju Vojske Jugoslavije iz južne pokrajine Srbije.

Posle rata ostao je da živi u Srbiji, u Vlasotincu. Oženio se i dobio sina Lazara, a njegova porodica se nekoliko godina kasnije preselila u Beograd.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala