Stoltenberg objasnio zašto NATO povećava svoje prisustvo u Crnom moru

© Foto : Press center of the Navy Command of the Armed Forces of Ukraine/NATO Maritime CommandZajedničke vežbe ukrajinske mornarice i brodova NATO na Crnom moru
Zajedničke vežbe ukrajinske mornarice i brodova NATO na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Bezbednost Crnog mora je prioritet za NATO, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Gruzije Iraklijom Garibašvilijem.
„Bezbednost Crnog mora je prioritet za NATO i Gruziju. Mi smo zabrinuti povećanjem vojnih snaga Rusije u regionu… Zato radimo na jačanju našeg prisustva u regionu Crnog mora“, rekao je Stoltenberg.

On je dodao da „NATO podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Gruzije u okviru međunarodno priznatih granica, nastavlja sa apelima Rusiji da stavi tačku na priznanje regiona Abhazije i Severne Osetije i povuče sve svoje snage otuda“.

Brodovi pomorskih snaga zemalja NATO-a redovno ulaze u vode Crnog mora. Tako je krajem januara u Crno more ušao američki razarač „Porter“, naoružan krstarećim raketama. Nedelju dana ranije, drugi američki razarač „Donald Kuk“ ušao je u vode Crnog mora.​ 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala