Srpkinje nišane Tokio – u 180 minuta staju čitave karijere

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUKristina Liščević
Kristina Liščević - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Rukometašice Srbije u nedelju su se okupile u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Trenažni proces trajaće do sutra, kada izabranice Ljubomira Obradovića kreću put Mađarske na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Nacionalni tim u mađarskom Đeru imaće priliku da se sa reprezentacijama Rusije, Mađarske i Kazahstana od 19. do 21. marta bori za dva mesta koja vode u Tokio.

Poslednji put kada su se rukometašice našle na najvećoj sportskoj smotri bilo je u Seulu 1988. godine.

Veliki broj utakmica u dresu sa državnim grbom odigrala je iskusna Kristina Liščević. Srednji bek rumunske Vlčee, sa kojom je ove sezone igrala u nokaut EHF Lige šampiona, u reprezentativnoj karijeri ima i osvojeno srebro sa Svetskog prvenstva u Beogradu 2013. godine.

Pred olimpijske kvalifikacije u mađarskom Đeru, Liščevićeva veruje da će svaka devojka dati sve od sebe da se dođe do karte za Tokio.

„Uvek je lepo videti devojke na okupu, drugačija je energija, isti jezik i mentalitet. Definitivno sam spremna za sve što nas čeka. U glavi mi je samo da se prođe na Olimpijske Igre. To je u glavi svake od nas. Videćemo šta smo spremili i koliko možemo da izvučemo. Znam da nismo favoriti, ali Srbija je poznata po tome da nikada ne odustaje, pa tako će biti i do sada“, kaže Liščevićeva i dodaje:

„Ruskinje i Mađarice imaju veći pritisak od nas. Mi smo postavile cilj koji bi bilo lepo ostvariti. To su veće rukometne zemlje od nas, svetlosnim smo godinama udaljeni od onoga što oni imaju sada, ali nama ostaje da se borimo. Bez obzira na sve Srbija veruje u rukomet, rezultat i devojke koje su tu. Ovo je poslednji voz za mnoge od nas, mnoge će završiti sa reprezentacijom po završetku ovog olimpijskog ciklusa“.

Dugogodišnja srpska reprezentativka Jovana Risović, istakla je da predstojeće kvalifikacije u Mađarskoj predstavljaju turnir života za nju i njene saigračice.

„San svakog sportiste je rečenica koju će vam reći svako. Posle borbe za zlato u Beogradu 2013. godine imali smo manje uspeha na velikim takmičenjima, ali dobro je da smo bili konstantni na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Kruna ove generacija bio bi plasman u Tokio. Šanse su realne. Bolja i želja se ne dovode u pitanje. U tih 180 minuta, u ta tri dana nam bukvalno staju čitave karijere“, slikovita je bila Risovićeva.

Jovana Lavko ističe da u ekipi vlada odlična atmosfera i da devojkama ne manjka samopouzdanja i volje da se izbori viza za Tokio:

„Sve devojke su izuzetno motivisane i spremne da ispunimo cilj. Trebalo bi da nastavimo gde smo stali u Japanu na Svetskom prvenstvu. Vratila nam se Dragana Cvijić, što je veliki plus. Verujem da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Bićemo fokusirane, daćemo sve od sebe, za svaku loptu ćemo se bacati i boriti. Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi“.

Prvi meč u Đeru srpske rukometašice će igrati u petak protiv selekcije Rusije od 20 časova. Meč protiv domaćina zakazan je za subotu u 17.30, a u istom terminu poslednjeg dana vikenda Srpkinje će odmeriti snage sa Kazahstankama.

​►Kako su Francuzi i Nemci „režirali“ debakl Hrvata /video/

Muk u Hrvatskoj – Portugalci im „ukrali“ Olimpijske igre /video/

Rus golim pesnicama kreće u osvajanje Amerike /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala